​Τα social media "ρίχνουν" τις βάσεις! Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πιστεύουν ότι το Facebook, το Instagram και το Twitter έχουν καταφέρει να απασχολούν σημαντικά τους μαθητές, οι οποίοι συχνά αφήνουν τα βιβλία και κοιτούν πως θα ανεβάσουν στο διαδίκτυο την καλύτερη φωτογραφία!

Τα τελευταία χρόνια, όπως λένε οι εκπαιδευτικοί η πορεία των βάσεων είναι πτωτική! Ειδικά την τελευταία 5ετία, που τα social media μπήκαν για τα καλά στην ζωή μας, η πτώση είναι μεγαλύτερη!

Το κόλλημα των μαθητών με τα social media τους κρατά μακριά από το διάβασμα, με αποτέλεσμα πολλές φορές οι κόποι, οι θυσίες και τα όνειρα χρόνων να πηγαίνουν χαμένα...

Το νέο σύστημα έχει ζήτηση!

Την ίδια ώρα, το σύστημα που νομοθετήθηκε την άνοιξη του 2015 έχει επιλεγεί και από τους απόφοιτους προηγούμενους ετών που θέλουν φέτος να ξαναδώσουν Πανελλήνιες εξετάσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 95% των αποφοίτων επέλεξαν να δώσουν εξετάσεις σε 4 αντί για 6 μαθήματα.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 16 Μαΐου και ήδη ολοκληρώθηκαν όλ��ς οι νομοθετικές ρυθμίσεις για το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Απομένει μόνο ο προσδιορισμός των ποσοστών που αναλογούν για τα παιδιά που θα δίνουν εξετάσεις με το παλιό ή με το νέο σύστημα για πρώτη φορά φέτος.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Δείτε επίσης:

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ στις Πανελλήνιες 2016: Μηχανογραφικό και μόρια!