​Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να πετάξουν τον χαρταετό από χθες… ώστε να προλάβουν τις βροχές της Καθαράς Δευτέρας, όπως βλέπετε στο ρεπορτάζ του STAR.
Για να χαρούν τα παιδιά τους… οι γονείς γιόρτασαν την «Καθαρή Κυριακή» και πολλοί μπαμπάδες αμολήσαν καλούμπα, αναλαμβάνοντας το έργο του πετάγματος του χαρταετού.
Άλλοι τα καταφέρνουν με την πρώτη, άλλοι χρειάζονται πολλές προσπάθειες.
Για να καταφέ��ετε να πετάξετε το χαρταετό σας ψηλά ακούστε ποια είναι τα μυστικά της επιτυχίας: «Τα ζύγια βασικά είναι το σημαντικότερο και η ουρά να είναι μακριά για να κρατάει το κέντρο βάρους. Αφήνεις 20 με 30 μέτρα καλούμπα για να το τραβήξεις!» περιγράφει ένας μπαμπάς.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, υπό βροχή θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Ωστόσο κάποιοι λένε ότι θα δοκιμάσουν την τύχη τους ακόμα και αν βρέχει…
Σε αυτή την περίπτωση τι πρέπει να προσέξετε:
«Να μην πετάνε τον χαρταετό σας κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας, αλλά και διακοπής της παροχής ρεύμα��ος στη γύρω περιοχή» συμβουλεύει τους πολίτες ο Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας.
Αν ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, τότε οι πολίτες πρέπει:
-να μην επιχειρήσουν να τον απελευθερώσουν τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα
-να μην προσπαθήσουν να αναρριχηθούν πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια
Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστούν βοήθεια:
πρέπει να ειδοποιήσουν τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ ή να επικοινωνήσουν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά τη χώρα.