​Με σύνθημα «δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ» χιλιάδες καρναβαλιστές ξεχύθηκαν στους δρόμους της Πάτρας, της Ξάνθης και του Ρεθύμνου και γλέντησαν με την ψυχή τους την Κυριακή της Αποκριάς.

ΒΡΟΧΗ....ΤΑ ΚΟΜΦΕΤΙ

Μπορεί ο καιρός στην Πάτρα να μην ήταν ο ιδανικός, ωστόσο η βροχή δεν πτόησε τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να γιορτάσουν μοναδικά και φέτος το καρναβάλι. Στις 2 το μεσημέρι της Κυριακής οι κεντρικοί δρόμοι της Πάτρας γέμισαν με 30.000 καρναβαλιστές και δεκάδες άρματα εμπνευσμένα κυρίως από την επικαιρότητα.

patra.jpgpatra10.jpgpatra4.jpgpatra2.jpgpatra5.jpgpatra8.jpg

Η μεγάλη παρέλαση της Πάτρας ωστόσο διακόπηκε ξαφνικά, όταν μουσική από τα ηχεία του Δήμου - προφανώς από κάποιο τεχνικό πρόβλημα- σταμάτησε. Οι καρναβαλιστές, όπως γράφει η ιστοσελίδα thebest.gr, σταμάτησαν επίσης και άρχισαν να χτυπούν ρυθμικά τα χέρια τους για να ανεβάσουν τον ρυθμό! Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε λίγα λεπτά αργότερα και το μεγάλο πάρτι συνεχίστηκε χωρίς παρατράγουδα!

«Υποκλίνομαι στην βασίλισσα μου Μέρκελ»

Στην Ξάνθη, βασίλισσα του Καρναβαλιού –τουλάχιστον σε κάποιες φωτογραφίες που ανέβηκαν σε sites της περιοχής- ήταν η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

merkel.jpg

xanthi.jpg

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, thrakitoday.com, 30 πολιτιστικοί σύλλογοι ,12.500 καρναβαλιστές, 7 άρματα και μεγάλο πλήθος επισκεπτών από Ελλάδα και Βαλκάνια έδωσαν στην Ξάνθη χρώμα χαράς και γιορτής. Χαμόγελα, χοροί, νόστιμες παραδοσιακές λιχουδιές και μουσικές επιτυχίες ξένες και ελληνικές συνέθεσαν το απόλυτο ξεφάντωμα!

xanthi2.jpgxanthi3.jpg

ΡΕΘΥΜΝΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΑΙΩ... ΑΠΟ ΧΑΡΑ

Με τρελό κέφι, χορό και πρωτότυπους μασκαράδες ξεκίνησε στις 2 το μεσημέρι και το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Το γεγονός της χρονιάς για το Ρέθυμνο προσέλκυσε τουλάχιστον 17.000 καρναβαλιστές και .....100.000 επισκέπτες από την Κρήτη και την Ελλάδα που ήθελαν να παρακολουθήσουν την μεγαλύτερη καρναβαλική παρέλαση του νησιού.

rethimno.jpg

rethimno2.jpg
rethimno3.jpg

Συνολικά 43 ομάδες και 32 άρματα από ανακυκλώσιμα και οικολογικά υλικά παρέλασαν με το κέφι να εκτοξεύεται, παρά τον άστατο καιρό.

Πληροφορίες thebest.gr, thrakitoday.com, ekriti.gr, cretalive.gr, dete.gr, νέα τηλεόραση Κρήτης