​Το μνημόσυνο στη μνήμη του ήρωα, υποπλοιάρχου Κωνσταντίνου Πανανά, τελέσθηκε σε κλίμα συγκίνησης σήμερα, μια εβδομάδα νωρίτερα από την Κυριακή τις Ορθοδοξίας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Άρια Ναυπλίου.

Η σύζυγός του, Μαριάννα Ζαφείρη, πριν από λίγες μέρες έφερε στον κόσμο τον δεύτερο γιο τους… τον οποίο δεν πρόλαβε να γνωρίσει ο αξιωματικός του ΠΝ.

PANANAS1AAAAAAA.jpg
Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του υποπλοιάρχου, καθώς και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμένος, οι βουλευτές Αργολίδος Ιωάννης Ανδριανός και Ιωάννης Μανιάτης ,ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος, Βασίλης Σιδέρης.

Το Πολεμικό Ναυτικό εκπροσώπησε ο Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Καραγεώργης. Το μνημόσυνο τέλεσε ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος.

PANANAS1.jpg
Ο Υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς ως συγκυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου «ΑΒ-212» στο οποίο επέβαινε με κυβερνήτη τον Υποπλοίαρχο Αναστάσιο Τουλίτση και τον Ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου έπεσαν σε ώρα καθήκοντος τα ξημερώματα της 11ης Φεβρουαρίου, μετά τη συντριβή του ελικοπτέρου στη νήσο Κίναρο.

PANANAS1AA.jpg

«Ριπή ανέμου έριξε το ελικόπτερο»
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έρευνες της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει αναλάβει να ρίξει φως στα αίτια της τραγωδίας. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η “Real News”, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως το ελικόπτερο δέχτηκε ριπή ανέμου, στη συνέχεια χτύπησε σε βράχο, με αποτέλεσμα να πέσει στη χαράδρα. Συνεπώς, απομακρύνεται το ενδεχόμενο της βλάβης.
Ο ριπαίος άνεμος, γνωστός στους χειριστές, χαρακτηρίζεται από ένταση που μεταβάλλεται απότομα και παροδικά, ενώ απαντάται πολύ κοντά στο έδαφος και κυρίως σε παραλίες.
Οι εμπειρογνώμονες αναμένεται να δώσουν πολύ σύντομα επίσημα το πόρισμά τους, ενώ με προεδρικό διάταγμα, που υπεγράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, απονέμεται ο βαθμός του αντιναυάρχου στους υποπλοιάρχους Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά, και ο βαθμός του πλοιάρχου στον ανθυπασπιστή Ελευθέριο Ευαγγέλου, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.
Πληροφορίες από argolikeseidhseis και Real News