Στρώνουν σιγά σιγά οι Έλληνες το σαρακοστιανό τραπέζι ενόψει του τριήμερου. Σήμερα από νωρίς το πρωί ο κόσμος έσπευσε στην Βαρβάκειο για να προμηθευτεί θαλασσινά και οστρακοειδή.

Το μεσημέρι της Παρασκευής επικράτησε το αδιαχώρητο στη Βαρβάκειο. Αν και η νηστεία ξεκινάει την Καθαρά Δευτερά, πολλοί λόγω της κρίσης νηστεύουν χρόνια τώρα…

«Έχουν αλλάξει οι διατροφικές μας συνήθειες, τρώμε λιγότερες φορές την εβδομάδα κρέας και περισσότερες μακαρόνια και όσπρια, σαρακοστιανά!» λέει καταναλωτής.

Από 120 έως 200 ευρώ θα κοστίσει φέτος στον Έλληνα το σαρακοστιανό τραπέζι, ενώ λίγο πιο φθηνά θα είναι μερικά θαλασσινά λόγω πτώσης των τιμών.

Για παράδειγμα τα μύδια φέτος είναι κοντά στα 3 ευρώ από περίπου 5 ευρώ που είχαν φτάσει πέρυσι.

Το χταπόδι πέρυσι κόστιζε από 12 - 16 ευρώ το κιλό ενώ φέτος κυμαίνεται από 10 έως 15 ευρώ.

Τις μικρές γαρίδες από 8 ευρώ το κιλό που τις αγόραζε κάποιος πέρυσι, φέτος μπορεί να τις βρει και με 6 ευρώ το κιλό.

Τα καλαμάρια έχουν μείνει περίπου στα ίδια, δηλαδή από 10 έως 20 ευρώ. Φθηνά προϊόντα δεν σημαίνουν απαραίτητα και φρέσκα.