​Με το πρώτο κλάμα του γνώρισε την σκληρή πλευρά της ζωής. Η γιαγιά και ο πατέρας του το ξεπλένουν έξω στο κρύο με νερό από το μπουκάλι.

Ο μικρός Μοχάμεντ είναι το 4ο παιδί της οικογένειας που έχει κάνει το σπιτικό του στην Ειδομένη και δεν θα φύγει μέχρι να ανοίξουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα και πάει στη Γερμανία.

Αρκετές είναι οι εγκυμονούσες που δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στο νοσοκομείο του Κιλκίς και ακούν το πρώτο κλάμα του μωρού τους μέσα στην λασπωμένη σκηνή.

Συγκλονιστική είναι η ιστορία και μιας άλλης γυναίκας που την ξεγέννησε ένας ξενοδόχος στο Κιλκίς. Οι περισσότεροι πρόσφυγες έχουν θάψει τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο αύριο. Ζεσταίνουν τα γάλατα των παιδιών τους στις φωτιές που σιγοκαίνε.

Η έλλειψη φαγητού, πόσιμου νερού και οι κακές καιρικές συνθήκες δημιουργούν εικόνες εξαθλίωσης. Η πείνα τους οδήγησε να καταλάβουν το κοινωνικό παντοπωλείο του Κιλκίς.

Τη δύσκολη καθημερινότητα των προσφύγων στα σύνορα με τα Σκόπια παρουσίασε σε ρεπορτάζ το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, «Deutsche Welle» αποτυπώνοντας την απελπισία στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων.