​Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μυτιλήνης οδηγούνται τρεις Πακιστανοί, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακίνησης και της κατοχής πλαστών εγγράφων.

Στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη των τριών ατόμων στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στον εξωτερικό χώρο του κέντρου καταγραφής στη Μόρια.

Συγκεκριμένα, οι λιμενικοί εντόπισαν τρία δελτία αιτούντων πολιτικού ασύλου (ροζ κάρτες) στην κατοχή ενός άντρα από το Πακιστάν. Αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση και στήθηκε το ραντεβού με τους υποψήφιους αγοραστές. Λίγα λεπτά αργότερα σε σημείο κοντά στο Κέντρο Καταγραφής στη Μόρια συνελήφθησαν και οι δύο αγοραστές.

Η τιμή για κάθε πλαστό έγγραφο ήταν 300 ευρώ. Μετά την αγορά τους, οι δύο μετανάστες θα εξασφάλιζαν την παραμονή τους στη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση η σύλληψή τους και η απέλαση τους θα ήταν ζήτημα ημερών.

Πλέον τα στελέχη του τμήματος Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης αναζητούν πλέον το μέλη του κυκλώματος στην Αθήνα κυρίως μέσα από την αξιοποίηση στοιχείων από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων.

Να σημειωθεί πως στον εξωτερικό χώρο του hot spot στη Μόρια, χωρίς να έχουν συλληφθεί αφού δεν παρουσιάζονται για να καταγραφούν, παραμένουν πάνω από 400 μετανάστες από το Πακιστάν.