​Με το κυάλι θα ψάχνουμε για ανοικτό φαρμακείο καθώς, με απόφαση που έλαβε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, από την 1η Μαΐου σταματούν οι διημερεύσεις (8π.μ. - 8μ.μ.) και παραμένουν μόνο οι διανυκτερεύσεις.

Με βάση την απόφαση, τα φαρμακεία στην Αττική θα μένουν ανοικτά μέχρι το μεσημέρι, ή μέχρι αργά το βράδυ εάν ο φαρμακοποιός έχει υιοθετήσει το διευρυμένο ωράριο.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Γιάννη Δαγρέ, η απόφαση προέκυψε αναγκαστικά, καθώς υπήρχε δυσκολία στο να συμπληρωθούν οι καρτέλες για διημέρευση των φαρμακείων εξαιτίας του ελεύθερου και διευρυμένου ωραρίου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ, πρόβλημα θα παρουσιαστεί και με τις 24ωρες εφημερίες, αφού καθημερινά, 365 μέρες το χρόνο, όπως είπε, χρειάζονται 120 - 150 φαρμακεία, ενώ για τις διημερεύσεις περίπου 450. Μέχρι σήμερα, ο αριθμός των φαρμακείων που έχουν εξαιρεθεί από τις εφημερίες «αγγίζει» τα 500, από τα 3.000 συνολικά που λειτουργούν στο Λεκανοπέδιο και ο αριθμός αυτός συνεχώς μεγαλώνει.