Μετά την πείνα και την εξαθλίωση οι πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, έρχονται αντιμέτωποι και με την πρόθεση των Σκοπίων να κλείσουν οριστικά τα σύνορα μέχρι την επόμενη Σύνοδο Κορυφής στις 17 Μαρτίου.

Τα άσχημα νέα «πάγωσαν» μεγάλους και μικρούς στον καταυλισμό στα ελληνοσκοπιανά σύνορα. Κρατώντας μια γερμανική σημαία ζητούν να ανοίξουν τα σύνορα.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι με την πειθώ να οδηγήσει τους πρόσφυγες της Ειδομένης στα hot spots που κατασκευάζονται για να είναι έτοιμα μέχρι και την Κυριακή.

Σήμερα επισήμως βρίσκονται στην Ελλάδα, 35.945 πρόσφυγες και μόνο στην Ειδομένη έχουν εγκλωβιστεί 8.550 άτομα. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι προσφυγικές ροές και μόνο σήμερα από τη Λέσβο πέρασαν 1.500 άτομα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση των Σκοπίων έρχεται σε μια χρονική στιγμή όπου οι πρόσφυγες στην Ειδομένη είναι σε οριακό σημείο. Το πρωί για ένα μπουκάλι νερό, λίγα φρούτα και ρούχα, κάποιοι ήρθαν στα χέρια.

Όμως στην Ειδομένη εκτυλίσσονται και τρυφερές εικόνες. Πρόσφυγας, φίλησε το χέρι μιας κάτοικου της περιοχής, επειδή της παραχώρησε το μπάνιο της για να πλυθεί. Γερμανικό κανάλι κατέγραψε τη συγκλονιστική σκηνή που αποτυπώνει και το μέγεθος του προβλήματος.

Tην ίδια ώρα, όσοι γιατροί, Έλληνες και ξένοι, βρίσκονται στον καταυλισμό, δεν προλαβαίνουν να εξετάζουν άρρωστα παιδιά. Κλιμάκιο του ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται από χθες στην Ειδομένη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ έκανε μια συγκλονιστική αποκάλυψη, τονίζοντας ότι 3.000 παιδιά στον καταυλισμό είναι ασυνόδευτα.

Πάντως, από χθες το βράδυ βλέπουμε για πρώτη φορά πρόσφυγες που κουράστηκαν να περιμένουν στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, να επιστρέφουν με λεωφορείο στον Πειραιά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φωτογραφίες ΣΟΚ από την «τριτοκοσμική» Ειδομένη- Βράζουν γρασίδι για να ταϊσουν τα παιδιά τους

Λιμάνι Πειραιά: Πάνω από 3.000 μετανάστες βρίσκονται εκεί συνωστισμένοι-673 έρχονται σήμερα!

ΤΩΡΑ στην Ελλάδα βρίσκονται 35.945 πρόσφυγες-ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ μέσα σε μια μέρα- ΔΕΙΤΕ που βρίσκονται

​ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΦΡΑΧΤΕΣ μέχρι και στη Βαλτική-Τάφρο ανοίγει η Ουγγαρία

ΚΛΕΙΝΕΙ ο δρόμος προς τα Βαλκάνια για τους πρόσφυγες!«Λουκέτο» στα σύνορα Σλοβενίας-Σερβίας