Συγκίνηση και προσευχές «πλημμύρησαν» την Κίναρο το πρωί της Τετάρτης στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των Ψυχών των τριών Αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Αναστάσιου Τουλίτση, Κωνσταντίνου Πανανά και Ελευθέριου Ευαγγέλου, που έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο που επέβαιναν κατέπεσε στη νήσο στις 11 Φεβρουαρίου.

kinaros5.jpg

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστη και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο, Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Γιακουμάκη ΠΝ, ενώ παρούσα στο τρισάγιο ήταν και η μοναδική κάτοικος του νησιού, η κυρία Ειρήνη Κατσοτούρχη.

kinaros3.jpg

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι «οι τρεις αξιωματικοί έπεσαν εν καιρώ ειρήνης υπέρ πίστεως και πατρίδος και μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων… Η παρουσία μας εδώ δεν είναι συμβολική, αλλά ουσιαστική. Οι οικογένειές τους θρηνούν».

kinaros2.jpg
kinaros4.jpgkinaros.jpg

Ο υπουργός τόνισε ότι «το Πολεμικό Ναυτικό πάντα θα θυμάται ότι οι τρεις αξιωματικοί έδωσαν την ψυχή τους και το αίμα τους για την προάσπιση όλων μας».

«Μια λέξη μόνο μπορεί να βγει από το στόμα όλων των Ελλήνων: Αθάνατοι», κατέληξε ο κ.Καμμένος

Όλη η δήλωση του Καμμένου:

«Σήμερα, με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πολεμικού Ναυτικού, με τους συγγενείς των ηρώων, τιμούμε τους ήρωες Αντιναυάρχους Αναστάσιο Τουλίτση και Κωνσταντίνο Πανανά και τον Πλοίαρχο Ελευθέριο Ευαγγέλου που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος εδώ στη�� Κίναρο. Έπεσαν εν καιρώ ειρήνης υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αυτό είναι ένα μήνυμα το οποίο πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ασκούνται καθημερινώς εν καιρώ ειρήνης σε συνθήκες πολέμου, προασπίζοντας την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας.

Η μοίρα αποφάσισε να μπουν στο πάνθεον των ηρώων, μαζί με τους ήρωες των Ιμίων, μαζί με τους ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας που έπεσαν εν καιρώ ειρήνης. Η παρουσία μας εδώ δεν είναι συμβολική, αλλά ουσιαστική. Οι οικογένειές τους θρηνούν. Τα παιδιά τους, οι σύζυγοί τους, οι γονείς τους θα τους θυμούνται πάντα, αλλά και το Πολεμικό Ναυτικό, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Έθνος θα θυμούνται ότι κάποτε στην Κίναρο τρεις Έλληνες Αξιωματικοί έδωσαν την ψυχή τους και το αίμα τους για την προάσπιση όλων μας.

Θα τους απονεμηθούν οι οφειλόμενες τιμές και θα αναλάβουμε - μαζί με τις οικογένειές τους - να είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στα παιδιά τους και στις συζύγους τους, χωρίς βέβαια να μπορέσουμε ποτέ να αναπληρώσουμε το κενό που αφήνουν.

Μια λέξη μόνο μπορεί να βγει από το στόμα όλων των Ελλήνων: Αθάνατοι».

Δείτε επίσης:

Η τελευταία συνέντευξη και τα ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ λόγια του κυβερνήτη του ελικοπτέρου του Π.Ν (βίντεο)

Οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού που χάθηκαν στην Κίναρο με τις στολές τους- ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τα ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ post των τριών αδικοχαμένων παληκαριών του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)

ΤΡΑΓΙΚΗ ΕΙΡΩΝΕΙΑ: Ο αδικοχαμένος υποπλοίαρχος δεν ήταν να ανέβει στο μοιραίο ελικόπτερο