​Ασυγκίνητους φαίνεται πως αφήνει κάποιου ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν οι πρόσφυγες, καθώς το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι… η οικονομική τους εκμετάλλευση.

Ένας 25χρονος Έλληνας, ο οποίος οδηγούσε ένα πουλμανάκι, πήρε 50 ευρώ από τους πρόσφυγες για να τους μεταφέρει από τον Πειραιά στην Ειδομένη. Μάλιστα, τους είπε ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά!

Τελικά τους άφησε στο Νέο Φάληρο, λέγοντας τους ότι θα έλθει άλλο πούλμαν να τους παραλάβει και έγινε καπνός. Λίγο αργότερα, η αστυνομία τον συνέλαβε.

Την ίδια στιγμή, καζάνι που βράζει είναι η περιοχή του Ελληνικού, όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς σημειώθηκαν βίαια επεισόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Δευτέρας δυο μετανάστες Μαροκινής καταγωγής πείραξαν κάποιες γυναίκες άλλης καταγωγής με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να «πέσει» ακόμη και ξύλο. Οι έξι αστυνομικοί, οι οποίοι βρίσκονταν στο σημείο δεν κατάφεραν να αντιδράσουν και το επεισόδιο έληξε μετά από αρκετή ώρα.

Λίγα μέτρα πιο κάτω συνέβη ένα ακόμη περιστατικό ανάμεσα σε έναν Αφγανό και έναν Ιρανό οι οποίοι τσακώθηκαν μετά από μία περίεργη συναλλαγή. Ο ένας από αυτούς έσπασε ένα μπουκάλι και απείλησε τον άλλον. Οι δυο τους συνελήφθησαν και αναμένεται τις επόμενες μέρες να απελαθούν.