​Σκοπιανοί αστυνομικοί αδιάφοροι από το δράμα των προσφύγων, τους χτυπούν βάναυσα και αμολούν σκυλιά κατά πάνω τους, προκειμένου να μην περάσει ούτε ένας από τα σύνορα της Ειδομένης.

Οι Σκοπιανοί δεν συγκινούνται ούτε μπροστά στα αθώα βλέμματα των παιδιών.

Εν τω μεταξύ, η χθεσινή νύχτα ήταν μια από τις χειρότερες. Έβρεχε καταρρακτωδώς και κάποιοι χρησιμοποίησαν ακόμη και σακούλες σκουπιδιών για να μην βραχούν . Γύρω από τις σκηνές είχαν φτιάξει «αυλάκια». Οι φωτιές που είχαν ανάψει για να ζεσταθούν «έσβησαν».

Μία μητέρα έβαλε το αγγελούδι της μέσα σε χάρτινη κούτα για να το προστατέψει από τις λάσπες ενώ κάποιοι προσπαθούν να στεγνώσουν τα ρούχα τους στον σιδερένιο φράχτη που έχει γίνει ο εφιάλτης τους. Άλλοι, καθαρίζουν τα παπούτσια τους με οδοντόβουρτσες.

Ορισμένοι παρά το μαρτύριό τους, διαβάζουν τα παιδιά τους μέσα στα χώματα ενώ κάποια προσφυγόπουλα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Κάποια έχουν αναπνευστικά προβλήματα ενώ σε έξαρση είναι η γαστρεντερίτιδα.

Η πείνα έχει γίνει ο χειρότερος εχθρός τους. Δύο άντρες πιάστηκαν στα χέρια για ένα κομμάτι ψωμί.

Την ίδια ώρα, πωλητές στην Ειδομένη επιτέθηκαν σε οικογένεια από τα Ιωάννινα επειδή πρόσφερε τρόφιμα και νερά σε πρόσφυγες, κόβοντάς τους τη δουλειά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η φωτογραφία που ΣΠΑΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ-Μωρό σε χαρτόκουτο στην Ειδομένη

Ειδομένη «ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»: Ξυλοδαρμοί-Λασπόνερα-Αρρώστιες! Σοκαριστικές φωτογραφίες προσφύγων