​Όταν ο κύριος Δημήτρης Διαμαντάκος ξεκίνησε από την Σπάρτη σήμερα το πρωί για να φέρει προμήθειες για τους πρόσφυγες, δε φανταζόταν την εικόνα που θα συναντούσε στο Ελληνικό.

Δεκάδες άτομα, ορμούν στο φορτηγάκι του και αρπάζουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Οι εθελοντές διαμαρτύρονται πως συχνά στα κέντρα δεν υπάρχει οργάνωση ούτε κάποιος να τους κατευθύνει.

Έτσι τα είδη που φέ��νουν δεν πιάνουν τόπο καθώς κάποιοι παίρνουν περισσότερά από άλλους, ενώ πολλά τρόφιμα αντί να καταλήξουν σε ανθρώπους καταλήγουν στο έδαφος.

Στον χώρο των αφίξεων εσωτερικού του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό έχουν αποθηκευτεί περίπου 60 τόνοι προμήθειων. Πρόκειται για τρόφιμα, για είδη καθαρισμού και είδη ατομικής υγιεινής, αλλά και ρουχισμού που έχουν φέρει ιδιώτες και δεκάδες εθελοντές τα ταξινομούν για να τα διαθέσουν στους πρόσφυγες.

Από σήμερα ωστόσο λειτουργεί στο χώρο Σπλανάδα στο Φάληρο ένα κέντρο για τη διαχείριση των ειδών πρώτης ανάγκης που φέρνουν οι εθελοντές που είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας.

Το έργο των εθελοντών πολλές φορές ωστόσο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Στη Ρόδο ένας εθελοντής κατήγγειλε ότι το μεσημέρι της Κυριακής δέχθηκε επίθεση από γνωστό πρωταθλητή του body building ο οποίος εναντιώνεται στη λειτουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στην περιοχή Παλαιά Σφαγεία.