​Ο μικρός Οσμάν διασωληνωμένος φθάνει στο νοσοκομείο του Κιλκίς από την Ειδομένη. Έπαιζε με αλλά προσφυγόπουλα σε ένα βαγόνι στην σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης. Εκεί τον χτύπησε το ηλεκτρικό ρεύμα που τον άφησε αναίσθητο.

Ο 12χρονος είναι ένα από τα δεκάδες άρρωστα παιδιά που μεταφέρονται καθημερινά στο νοσοκομείο του Κιλκίς από τους τρεις καταυλισμούς του νομού. Η κάμερα του Star κατέγραψε τις τριτοκοσμικές συνθήκες στα δωμάτια στο παιδιατρικό τμήμα.

Μία μητέρα κοιμάται στο πάτωμα δίπλα στο κρεβάτι που βρίσκεται το παιδί της. Δίπλα ακριβώς γονείς με το παιδί του κοιμούνται μέσα στην κούνια.

Σε ένα άλλο κρεβάτι η μητέρα και το άρρωστο κοριτσάκι της κοιμούνται αγκαλιά. Στο δίπλα κρεβάτι η ίδια εικόνα με ένα πατέρα και τον γιο του.

Στο πάτωμα κοιμάται ένας άλλος πρόσφυγας... και όλα αυτά μέσα στο ίδιο δωμάτιο. Σε ένα άλλο δωμάτιο η εικόνα σοκάρει ακόμα περισσότερο. Η μητέρα έχει και τα δυο της παιδιά άρρωστα. Και οι τρεις βρίσκονται μέσα σε μια κούνια.

Δίπλα τους δυο άλλα παιδιά που κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Εκτός από τα άρρωστα παιδιά υπάρχουν και πολλές έγκυες γυναίκες που φθάνουν στο νοσοκομείο από τους καταυλισμούς για να γεννήσουν. Οι γιατροί τρέχουν αλλά δεν φθάνουν να εξυπηρετήσουν όλα τα περιστατικά.

Οι συνοδοί είναι περισσότεροι από τους ασθενείς και αυτό δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα καθώς οι χώροι του νοσοκομείου έχουν γεμίσει ασφυκτικά.