​Ένα δράμα δίχως τέλος ζει στην Πάτρα η οικογένεια του Ευθύμιου Γαβριελάτου που έχει χτυπηθεί από τη μοίρα και από τους ανθρώπους.

Όπως αναφέρει το Patrasnews, ο κ. Γαβριελάτος ζει μαζί με την 15χρονη κόρη του Διονυσία, η οποία έχει 100% αναπηρία και κρατιέται στη ζωή μόνο με μηχανήματα.

Η κατάσταση είναι δύσκολη, καθώς η Διονυσία για να παραμείνει στη ζωή πρέπει να υποστηρίζεται απ�� μηχανήματα οξυγόνου, μηχανήματα για την καρδιά της, αλλά και μηχανήματα που είναι συνδεδεμένα με το στομάχι της για να μπορεί να σιτίζεται.

Η δε μετακίνηση του παιδιού είναι μια πραγματική Οδύσσεια, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά και ο πατέρας της έχει ένα ποσοστό αναπηρίας και δεν μπορεί να εργαστεί.

Κι επειδή όπως λέει ο σοφός λαός, «όπου φτωχός κι η μοίρα του» από χθες η 15χρονη Διονυσία βρίσκεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν στην υγεία της.

Ο Γολγοθάς του πατέρα όμως δεν έχει τέλος. Πρόσφατα ο κ. Γαβριελάτος είχε μιλήσει στο Patrasnews με αφορμή το γεγονός ότι αγόρασε ένα αυτοκίνητο για να μετακινεί τη Διονυσία έξω από το σπίτι τους που τους ��χει παραχωρήσει μια κυρία από την Πάτρα.

Για το αυτοκίνητο αυτό πλήρωσε κανονικά όσα έπρεπε να πληρώσει και ζήτησε από το κράτος να χαρακτηριστεί αναπηρικό για να απαλλαγεί από τα τέλη κυκλοφορίας, όπως είχε δικαίωμα.

Το αυτοκίνητο όμως παρουσίασε πολλά προβλήματα με αποτέλεσμα με τον καιρό να καταστεί μη χρηστικό, κι έτσι αποφάσισε να το αλλάξει, πουλώντας το παλιό.

Για να το κάνει όμως αυτό έπρεπε να αποχαρακτηριστεί από αναπηρικό.

Κι εδώ ξεκινά η περιπέτεια με την απίστευτη κρατική γραφειοκρατία, καθώς το κράτος ζήτησε από τον άνθρωπο να παραδώσει το παλιό αυτοκίνητο για να πάρει άλλο.

Αν και ο ίδιος αντιπρότεινε ακόμα και να πληρώσει τα τέλη που δεν είχε καταβάλει, κανείς δεν του έδωσε σημασία, με αποτέλεσμα η Διονυσία να καταδικαστεί σε έναν ιδιότυπο εγκλεισμό και να μπορεί να μετακινηθεί μόνο με ασθενοφόρο.

Όταν λοιπόν δεν υπάρχει ανάγκη για αυτό, το 15χρονο κορίτσι μένει κλεισμένο σε ένα δωμάτιο που δεν έχει ούτε καν παράθυρο, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η ήδη επιβαρυμένη ψυχολογική του κατάσταση.