​Τον τελευταίο καιρό, οι χώρα μας έχει γεμίσει με πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ταλαιπωρημένοι από το μεγάλο ταξίδι προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους. Οι περισσότεροι βρίσκονται στην περιοχή της Ειδομένης με την ελπίδα ότι θα ανοίξουν τα σύνορα και θα φύγουν για κάποια χώρα της Ευρώπης.

Στο πλευρό τους δεν ήταν το κράτος… αλλά εθελοντές και οι Γιατροί του Κόσμου, που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να φροντίσουν την υγεία των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και μικρά παιδιά.

Παρά το γεγονός ότι τα ΜΜΕ έκρουαν των κώδωνα του κίνδυνου για την υγεία όλων αυτών των ανθρώπων που ζουν στοιβαγμένοι σε πολλές περιοχές της χώρας μας… το υπουργείο Υγείας φαίνεται πως σφύριζε αδιάφορα, μέχρι σήμερα!

Και λέμε μέχρι σήμερα, καθώς αποφασίστηκε με ευθύνη του συντονιστή του υπουργείου Υγείας για το Προσφυγικό, Γ.Γ του υπουργείου, Γιάννη Μπασκόζου, να προωθηθεί μέσω του ΕΚΕΠΥ και της 4ης ΥΠΕ η πλήρης κάλυψη της πρωτοβάθμιας υγειονομικής φροντίδας στην περιοχή της Ειδομένης.

Η προετοιμασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.