​Ένα εγκαταλελειμμένο από χρόνια ξενοδοχείο στην Λαμία, που φιλοξενεί πρόσφυγες και μετανάστες, κατάγραψε η κάμερα του STAR. Όμως ούτε οι συνθήκες που είναι καλύτερες σε σχέση με τα περισσότερα κέντρα φιλοξενίας μπορούν να τους κρατήσουν.

Θέλουν να φύγουν λένε, για την Ειδομένη με κάθε κόστος. 116 πρόσφυγες και μετανάστες, φιλοξενούνται από χθες το βράδυ σε εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο, δίπλα από την Λαμία, στις Θερμοπύλες.

Ο χώρος μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 200 άτομα. Πρόκειται για ξενοδοχείο που είχε εγκαταλειφθεί το 2012 και είναι ιδιοκτησίας του ΤΑΙΠΕΔ. Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με δικές της δαπάνες, προχώρησε στον καθαρισμό και την ανακατασκευή βασικών λειτουργιών.

Τους πρόσφυγες όμως δεν τους κρατάει τίποτα... Καταγγέλλουν πως η αστυνομία τους πήρε τα χαρτιά μόλις έφτασαν και δεν τους τα επέστρεψαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους μέχρι την Ειδομένη.

Γυρίζουν, μάλιστα, την πλάτη τους ακόμα και στο ζεστό φαγητό που μαγείρεψε ο ελληνικός στρατός.

Το συγκεκριμένο hot spot προσφέρει μεταξύ άλλων και ιατρείο.... ενώ ανακατασκευάστηκε μέσα σε 48 ώρες... Χρόνο ρεκόρ για κάποιους... αιώνας όμως για τους πρόσφυγες. Βλέπουν τις ώρες να περνούν και εκείνοι να μένουν εκεί.