​Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Παντελή Παντελίδη από τροχαίο, η οικογένειά του έχει να αντιμετωπίζει μια νέα και πολλή σοβαρή περιπέτεια σχετικά με τους προσωπικούς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο email αλλά και το youtube του δημοφιλούς καλλιτέχνη, καθώς επιτήδειοι τα έχουν χακάρει και έχουν πρόσβαση σε αυτά, κατορθώνοντας να αποσπάσουν ιδιωτικό υλικό αλλά και ακυκλοφόρητα τραγούδια!

Όπως αναφέρει το ereportaz, μέσω μηνυτήριας αναφοράς που κατέθεσαν στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, οι γονείς και ο αδελφός του Παντελή Παντελίδη αφηγούνται λεπτομερώς τον τρόπο που άγνωστοι δράστες την επομένη κιόλας του θανάτου του καλλιτέχνη απέκτησαν πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς του κλέβοντας την πνευματική του περιουσία!

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσαν στην μήνυση, στο icloud του τραγουδιστή ήταν αποθηκευμένα όλα τα προσωπικά δεδομένα του, όπως βίντεο και φωτογραφίες, αλλά και αδημοσίευτα τραγούδια και πρωτότυπες εκτελέσεις οι οποίες κλάπηκαν από τους δράστες.

Παράλληλα η οικογένεια του Παντελίδη ισχυρίζεται ότι αλλάζοντας τους κωδικούς στο Υoutube οι δράστες κατόρθωσαν να αποσπάσουν τεράστια κέρδη.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά: «… Το κανάλι που τηρούσε ο θανών στο Υoutube με εκατομμύρια χτυπημάτων, για το κάθε βίντεο όπως προκύπτει από τις ενδεικτικά προσκομιζόμενες εκτυπώσεις video clips από το κανάλι του Υoutube από την εμπορική εκμετάλλευση των οποίων ο Παντελής δικαιούταν ποσοστά με βάση την οικεία σύμβαση με την δισκογραφική του εταιρεία ήταν ιδιαίτερα θελκτικό για τους δράστες…. Έτσι οι δράστες κατάφεραν επηρεάζοντας τα στοιχεία του υπολογιστή, εξαπατώντας τους ενδιαφερόμενους και π��ριστάνοντας ψευδώς ότι είναι νόμιμοι διαχειριστές και δικαιούχοι του καναλιού, αφενός μεν την απόσπαση τεράστιων χρηματικών ποσών μέσω της αλλαγής του αριθμού λογαριασμού στον οποίο κατατίθεντο τα χρήματα του δικαιούχου και αφετέρου την παρεμπόδισή μας από το να λάβουμε γνώση σχετικά με τα ποσά που κατατέθηκαν για το κάθε βίντεο…».

Μάλιστα υπολογίζουν ότι το όφελος των δραστών από την παραβίαση του youtube αγγίζει το ποσό των 200.000 ευρώ από τις προβαλλόμενες διαφημίσεις και μόνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οικογένεια Παντελίδη: Κατέθεσε μήνυση για βαριά κακουργήματα- ΟΛΗ η αλήθεια για το δυστύχημα