​Συγκλονίζει η περιπέτεια μιας οικογένειας από τη Συρία με έξι παιδιά. Τα πέντε από τα ανήλικα που είχαν χωριστεί από την μητέρα τους πριν από δύο εβδομάδες, βρέθηκαν και πάλι στην αγκαλιά της. Δάκρυα χαράς έτρεχαν στα πρόσωπά τους, το πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο Γολγοθάς της οικογένειας

Πριν από δεκαπέντε ημέρες, η μητέρα με τα έξι της παιδιά, προσπάθησαν να περάσουν στη Λέσβο πάνω σε μια μικρή πλαστική βάρκα. Μια τούρκική ακταιωρός τους εντόπισε και προσπάθησε να τους γυρίσει πίσω. Οι μισοί κατάφεραν να ξεφύγουν και βρέθηκαν στην Ελλάδα. Τα πέντε από τα έξι παιδιά της Deniz Sidou ήταν ανάμεσα σε αυτούς που επέστρεψαν στην Τουρκία.

DSC05858.jpg

DSC05824.jpg

“Κάποιοι από τη βάρκα αντιστάθηκαν. Δε θέλαμε να γυρίσουμε στην Τουρκία. Τότε οι Τούρκοι λιμενικοί προσπάθησαν να καταστρέψουν τη βάρκα. Ο οδηγός της βάρκας άνοιξε τη μηχανή και απομακρυνθήκαμε. Η ακταιωρός δε μας κυνήγησε και καταφέραμε να ξεφύγουμε. Σε λίγη ώρα μας έσωσε το ελληνικό λιμενικό και μας μετέφερε στη Μυτιλήνη.

Τα πέντε μου αδέρφια ήταν στο τούρκικο λιμενικό και γύρισαν πίσω στην Τουρκία” διηγήθηκε ο Ομαρ Σιντού από τη Συρία.

Από τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς για την επανένωση της οικογένειας. Λίγες ώρες μετά το περιστατικό η οικογένεια βρήκε τα ίχνη των παιδιών και βεβαιώθηκε ότι είναι καλά.

Σήμερα το δράμα έληξε με την καλύτερη δυνατή κατάληξη και η οικογένεια βρέθηκε ξανά.

“Ευχαριστώ όλους όσους μας βοήθησαν όλον αυτόν τον καιρό. Αισθάνομαι χαρούμενη που επιτέλους είμαι ξανά με τα παιδιά μου. Τώρα θέλω όλοι μαζί να πάμε στη Γερμανία, όπου βρίσκεται ο άντρας μου", είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ η Deniz Sidou.
DSC05878.jpg


Πηγή: ερτ αιγαιου