​Στον Πειραιά η κατάσταση με τους πρόσφυγες είναι πιο ελεγχόμενη σε σχέση με την πλατεία Βικτωρίας καθώς οι γιατροί του κόσμου σε συνεργασία με τον τοπικό ιατρικό σύλλογο σκοπεύουν να αναλάβουν την περίθαλψη των προσφύγων.

Ο κ. Νίκος Πλατανησιώτης πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά δήλωσε: «Θα είναι ένα ιατρείο το οποίο θα λειτουργεί σε απόλυτα οργανωμένη βάση και με σταθερό ωράριο από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Θα έχουμε γενικό γιατρό ή παθολόγο και παιδίατρο καθώς και μια νοσηλεύτρια σε κάθε βάρδια».

Η συμβολή των εθελοντών καίρια. Τις εντυπώσεις έκλεψε μια εικοσάχρονη φοιτήτρια η οποία πήρε σκούπα και φαράσι για να καθαρίσει τους χώρους όπου έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες ψυχές.

«Δεν έχω κατέβει στο λιμάνι μόνο. Έχω πάει σχεδόν παντού οπού υπήρξε ανάγκη γιατί είναι ορισμένα πράγματα τα οποία όταν τα βλέπεις δεν μπορείς να κάθεσαι και να τα κοιτάς» είπε στην κάμερα του STAR, η Νεφέλη Γαρδίτη – εθελόντρια.

Μάλιστα εκατοντάδες είναι οι μετανάστες που περιμένουν υπομονετικά στην ουρά προκειμένου να παραλάβουν τα είδη ατομικής υγιεινής και ξηρά τροφή που τους μοιράζει σε δέματα ο ερυθρός σταυρός.

Τους 4.000 φτάνουν οι μετανάστες στο Ελληνικό

Στο Ελληνικό ο αριθμός των μεταναστών έχει εκτιναχτεί στις 4.000 ενώ οι υποδομές δεν είναι αρκετές για να τους εξυπηρετήσουν.

Ο δήμαρχος του Ελληνικού δή��ωσε: «Χθες ήταν μια τραγική εικόνα, γυναίκες και παιδιά στην παραλία μας, να προσπαθούν να πλυθούν στη θάλασσα με σαπούνι. Η αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου που έχει 2.000 άτομα, νομίζει ότι έχει 2 τουαλέτες!»

Την ίδια ώρα κάποιοι μεμονωμένοι μετανάστες εξακολουθούν να ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους προκειμένου να φτάσουν στα σύνορα με τρένο ή λεωφορείο. Πολλές φορές πέφτουν θύματα επιτήδειων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΕΝΤΑΣΗ στην πλατεία Βικτωρίας: Όρμησαν σε φορτηγάκι εθελοντών- Θα τους μοίραζαν φαγητό! -ΒΙΝΤΕΟ