Η φονική καραμπόλα στην Εγνατία οδό είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα. Εικόνες με κατεστραμμένα αυτοκίνητα να έχουν παραμορφωθεί, ουρλιαχτά, κραυγές… το απόλυτο χάος επικράτησε εκείνο το πρωινό της Κυριακής του Οκτωβρίου 2014. Έξι άνθρωποι βρήκαν ακαριαίο και περίπου 31 τραυματίστηκαν.

​Ο Ρουμάνος οδηγός της νταλίκας που κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, δεν διέκρινε τα σήματα των αστυνομικών της τροχαίας κι έπεσε με ασύλληπτη σφοδρότητα πάνω στα σταματημένα αυτοκίνητα. Ο 40χρονος καταδικάστηκε σε 29 έτη εξαγοράσιμης ποινής, για ανθρωποκτονία από αμέλεια και σωματικές βλάβες. Επειδή κατηγορούνταν κυρίως για πλημμελήματα, η ποινή του μειώθηκε στα 10 έτη, αλλά επειδή εργάστηκε μέσα στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας εκτίσει το 1/5 της ποινής του.
170215190749_9847.jpg
Δύο χρόνια μετά το πολύνεκρο τροχαίο, οι συγγενείς των θυμάτων ξεσπούν.
«Η ελληνική δικαιοσύνη δεν υπάρχει πια. Από κει που ήταν 50 χρόνια, έκανε ένα χρόνο και αποφυλακίστηκε» αναφέρει ο 23χρονος σήμερα, Χρήστος Ευαγγελόπουλος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά εκείνη τη μέρα, ενώ η μητέρα του που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, σκοτώθηκε ακαριαία. Ο ίδιος πρόσθεσε:
«Η μητέρα μου ήταν πίσω και απ’ ότι μας είπαν σκοτώθηκε ακαριαία. Εγώ έχασα τις αισθήσεις μου. Δεν μου το είπαν αμέσως ότι πέθανε, δεν θυμόμουν κιόλας. Μου το είπαν μια μέρα πριν βγω από το νοσοκομείο και πάγωσα».
«Αυτό ήταν το δύσκολο, να του πω ότι η μητέρα του σκοτώθηκε. Την επόμενη το ξεχνούσε πάλι. Του το ξαναλέγαμε, το ξεχνούσε. Όταν τελικά μια μέρα βγήκε από το νοσοκομείο, πήγε στο μνήμα και από κει και πέρα το συνειδητοποίησε ότι η μητέρα του έχει φύγει» περιγράφει ο κ. Μιχάλης Ευαγγελόπουλος, ο οποίος πρόλαβε να βγει από το αμάξι πριν η νταλίκα τραυματίσει σοβαρά τον γιο του και σκοτώσει τη γυναίκα του.