​Συντετριμμένοι είναι συγγενείς, φίλοι αλλά και συνάδελφοι της άτυχης νοσοκόμας του «Αμαλία Φλέμινγκ» που έχασε τη ζω�� της την περασμένη Κυριακή. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τον τραγικό τρόπο με τον οποίο η Χρύσα έχασε τη ζωή της.

Σήμερα το μεσημέρι, η οικογένεια αλλά και οι φίλοι της θα της πουν το στερνό αντίο… Η κηδεία της άτυχης κοπέλας θα γίνει στα Γρεβενά από όπου και κατάγεται ενώ η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12:00 στη Μητρόπολη Γρεβενών.

010316100115_5665.jpg
Μάλιστα, δεν είναι λίγοι οι φίλοι αλλά και οι συνάδελφοι της που ταξίδεψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης με πούλμαν από την Αθήνα στην μικρή πόλη της Δυτικής Μακεδονίας για να σταθούν στο πλευρό της απαρηγόρητης οικογένειας της.

«Το Αμαλία Φλέμινγκ βυθίστηκε στη θλίψη. Από ένα τραγικό δυστύχημα, αναπάντεχο, από ένα χωρίς λόγο γύρισμα της τύχης, την ώρα της δουλειάς, έφυγε πολύ πρόωρα από κοντά μας, το γελαστό παιδί, η συνάδελφος μας Χρύσα Ρόβα. Να θυμόμαστε τη Χρύσα με ένα χαμόγελο όπως το δικό της...

Όταν μια πόρτα κλείνει και χάνεται ένας νέος άνθρωπος. Όταν η αίσθηση για το καθήκον ξεπερνάει το αυτονόητο... Όλα τα «γιατί» και τα «αν» που έρχονται στο στόμα, δεν μπορούν ούτε να απαντήσουν, ούτε να γλυκάνουν τον πόνο των ανθρώπων που ήταν οικογένεια, συνάδελφοι και φίλοι της Χρύσας.

010316100109_9160.jpg
Ας γίνει λοιπόν ό,τι γίνεται συνήθως. Κι όλοι εμείς, ένα γύρω στο μικρόκοσμό μας, ας φανούμε δυνατοί. Θα μας χρειαστεί, καθώς, δικοί της και αγαπημένοι θα προσπαθούν να εξηγήσουν, την τραγική απώλεια. Τούτο το τελευταίο, θα πονάει διπλά κάποιες φορές. Αλλά τι άνθρωποι θα ήμαστε αλλιώς;» γράφουν όσοι εργάζονταν στο νοσοκομείο μαζί με την αδικοχαμένη γυναίκα σε ανακοίνωση τους.

Είναι ο τρόπος τους να της πουν αντίο… Δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι δεν βρίσκεται ανάμεσά τους. Η αγάπη για τη δουλειά η ευσυνειδησία της ήταν αυτά που τελικά έμελλε να της στερήσουν τη ζωή.

Το τραγικό ατύχημα συνέβη το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η 35χρονη που εργαζόταν στην Καρδιολογική Μονάδα του νοσοκομείου, μεταφέρθηκε σε διπλανό χώρο για να πάρει κάτι.

010316100107_7990.jpg
Η πόρτα της Καρδιολογικής Μονάδας έκλεισε πίσω της, χωρίς η ίδια να έχει πάνω της το κλειδί για να ξεκλειδώσει. Από το άγχος της να επιστρέψει εγκαίρως στους ασθενείς, αφού εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποιος άλλος συνάδελφος στο χώρο για να της ανοίξει, ανέβηκε στο περβάζι του τρίτου ορόφου, για να κερδίσει χρόνο.

Δυστυχώς, έχασε την ισορροπία της και βρέθηκε στο κενό. Παρά το γεγονός ότι οι συνάδελφοι της έσπευσαν για να την βοηθήσουν ήταν ήδη αργά… Η Χρύσα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή.

Τραγική ειρωνεία; Πριν λίγους μήνες είχε ντυθεί νυφούλα και είχε ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον αγαπημένο της που τώρα καλείται να την απ��χαιρετήσει για πάντα!