​Ο σχολικός εκφοβισμός, που δυστυχώς λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη χώρα μας, είναι ένα τραγικό φαινόμενο που συμβαίνει σε πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, πρέπει όλοι μας να σταθούμε δίπλα σε κάθε παιδί που του ασκούν bullying.

Για μία ακόμα χρονιά λοιπόν, υπό το συντονισμό του YouSmile, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει σειρά δράσεων με πρωταγωνιστές τα Παιδιά ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό (Bullying). Οι ίδιοι οι μαθητές θα κινητοποιήσουν τους συμμαθητές τους, τους καθηγητές και τους γονείς τους να μην μένουν αμέτοχοι στο φαινόμενο.

Mάλιστα για το σκοπό αυτό, έφτιαξαν και ένα βίντεο με τίτλο «Μίλα Τώρα! Σταμάτα το Bullying», που πρέπει όλοι μας να δούμε και να κοινοποιήσουμε.

Οι δράσεις του Χαμόγελου του Παιδιού και τη διάρκεια της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης και Κινητοποίησης σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, από τις 29/2 έως και τις 6/3:

● Μαθητές παρεμβαίνουν σε ένα περιστατικό Bullying

Μαθητές επισκέπτονται την «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα παιδιά SOS 1056», συμμετέχουν σε παρέμβαση Ψυχολόγου και αναλαμβάνουν να μιλήσουν τα ίδια και να κάνουν «συμβουλευτική» στους ήρωες της κοινωνικής ιστορίας που άκουσαν. Συγκροτούν ομάδες και η κάθε μία απευθύνεται στο παιδί που εκφοβίζεται, εκφοβίζει και παρατηρεί.

Η δράση ολοκληρώνεται με τα παιδιά να στέλνουν το δικό τους μήνυμα στους εμπλεκόμενους της ιστορίας μέσω της δημιουργίας εικαστικών, videos κ.λ.π.

● Πανελλαδική συμμετοχή μαθητών

Με το κεντρικό μας σύνθημα ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ σχολεία από όλη την Ελλάδα θα συμμετέχουν και θα δημιουργήσουν με το δικό τους μοναδικό τρόπο το μήνυμα. Οι ενέργειες θα προβληθούν από τα Ψηφιακά Μέσα του Οργανισμού.

Παράλληλα στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν Πανελλαδικά (όπως γίνεται και κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου) Διαδραστικές Παρεμβάσεις στους μαθητές με βάση μία Κοινωνική Ιστορία ενός Παιδιού που του ασκούν Bullying, από Ψυχολόγους του Οργανισμού.

● Η Meredith O’ Connor στα σχολεία ενάντια στο Bullying

Επίσκεψη της Αμερικανίδας ερμηνεύτριας Meredith O’ Connor από τις Η.Π.Α. στην Ελλάδα στο πλαίσιο της οποίας θα επισκεφθεί σχολεία, και θα αφηγηθεί στους μαθητές τα δικά της βιώματα από το Bullying που δεχόταν ως μαθήτρια και πως κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να γίνει η αναγνωρισμένη τραγουδίστρια που είναι τώρα. Όλοι μαζί θα ερμηνεύσουν το τραγούδι της «The Game» που είναι αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά που δέχονται Bullying.

Σημειώνεται ότι όλες οι ενέργειες θα αναρτώνται στο milatora.gr και θα προβάλλονται από τα Social Media του YouSmile Facebook, Youtube, Instagram, Twitter