​Στον Πειραιά βρίσκονται πάνω από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες και το πρώτο λιμάνι της χώρας έχει γίνει ένα αυτοσχέδιο hot spot!

Αυτό που περιμένουν είναι να αναχωρήσουν για την Ειδομένη και μέχρι τότε συνωστίζονται στους χώρους του λιμανιού, ξαπλώνουν στο τσιμέντο και προσπαθούν να βολευτούν για να περάσουν τη νύχτα.

Ο αριθμός των μεταναστών και των προσφύγων παρά την αρχική εκτίμηση μεταβάλλεται περιοδικά, καθώς όπως ανέφεραν στελέχη του ΟΛΠ πολλά άτομα και οικογένειες αναχωρούν από μόνα τους με προορισμό το σταθμό του τρένου.

Όπως ανέφεραν τα στελέχη του ΟΛΠ η αίθουσα στην πύλη Ε-7 έχει κλείσει προσωρινά προκειμένου να απολυμανθεί και να μπορέσει να φιλοξενήσει μετανάστες και πρόσφυγες που θα καταφθάσουν αύ��ιο με το πλοίο της γραμμής.

Στο μεταξύ, από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά το υπουργείο Υγείας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων ΚΕΕΛΠΝΟ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα αλλά και το Χαμόγελου του Παιδιού έχουν διαθέσει εξειδικευμένους γιατρούς, προκειμένου να παράσχουν ιατρική φροντίδα σε 24ωρη βάση στους μετανάστες και πρόσφυγες. Επιπλέον, εθελοντικές οργανώσεις προσφέρουν τρεις φορές την ημέρα τροφή φρούτα και νερό.