Σκηνές απόγνωσης και ντροπής διαδραματίστηκαν το μεσημέρι στα ελληνοσκοπιανά σύνορα και τελικά 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπευστικά πρόβλημα, ανάμεσά τους εννέα παιδιά. Πρόσφυγες αγανακτισμένοι από την ταλαιπωρία τόσων ημερών επιχείρησαν με τη βία να σπάσουν το φράχτη για να περάσουν και οι Σκοπιανοί αστυνομικοί α��τέδρασαν με βροχή δακρυγόνων, όπως σας ενημερώσαμε στο star.gr.

Εικόνες που θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Οι Σκοπιαν��ί αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν ούτε τις μητέρες με τα παιδιά στην αγκαλιά και εκτόξευαν εναντίον τους χημικά και δακρυγόνα!

Άνθρωποι που ακολούθησαν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν από τον εκκωφαντικό ήχο του πολέμου, ζουν τον απόλυτο πανικό στην Ειδομένη. Μικρά παιδιά καταρρέουν, άνδρες και γυναίκες χάνουν τις αισθήσεις τους. Δεν μπορούν να αναπνεύσουν από τα χημικά. Ακόμη και η κάμερα πέφτει κάτω.

Όπως βλέπετε στις εικόνες, ένα παιδάκι έχασε τις αισθήσεις και το σήκωσε ο μπαμπάς του, ενώ νερό έριξαν σε έναν άνδρα που έπεσε στο έδαφος.

Θύματα... οι αθώες παιδικές ψυχές

Οι Σκοπιανοί αστυνομικοί τους απομακρύνουν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Θύματα για ακόμη μία φορά οι αθώες παιδικές ψυχές. Παιδιά ταλαιπωρημένα με τις δυνάμεις τους να τους έχουν εγκαταλείψει, κρεμιούνται στα σύρματα, ανήμπορα μπροστά στα όνειρο των ανοιχτών συνόρων που μοιάζει πια, άπιαστο.

Τα βλέμματ�� άγρια. Τους βγαίνουν τα ένστικτα της επιβίωσης .Ένα αγοράκι χτυπά μία γυναίκα δίπλα του. Θέλει εκείνο να περάσει πρώτο τον φράχτη που έχει γίνει ο εφιάλτης τους .
Κάποιοι άλλοι μάλιστα, προσπαθούν να περάσουν μέσα από τα συρματοπλέγματα. Χιλιάδες ψυχές περιμένουν για μέρες να ανοίξουν τα σύνορα της Ειδομένης, όμως δεν έχουν άλλη υπομονή, καθώς το μεσημέρι προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη με μία σιδερένια πινακίδα.
Ξήλωσαν στύλους για να «ελευθερωθούν» από την σιδερένια πύλη

Mε το σταγονόμετρο περνούν οι πρόσφυγες από τα σύνορα της Ειδομένης, Την Κυριακή οι Σκοπιανοί άνοιξαν το πέρασμα μόλις για 300 άτομα. Περίπου 6.500 άνθρωποι έχουν στοιβαχτεί ο ένας πάνω στον άλλον σε έναν καταυλισμό που χωρά μόνο 2.000! Κοιμούνται στο χώμα, περιμένουν με τις ώρες στην ουρά για λίγο γάλα.