Όπως όλα δείχνουν, σιγά-σιγά φαίνεται να κάμπτεται η σκληρή στάση των αγροτών που τους ωθούσε στις μαζικές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί απέκλεισαν το Τελωνείο του Ηρακλείου, από όπου όμως αναμένεται να αποχωρήσουν το μεσημέρι.

Οι αγρότες είχαν αποφασίσει κατ' αρχήν να αποκλείσουν το κατάστημα της Τράπεζας της Ελλάδος, όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, λόγω των πληρωμών των συνταξιούχων δεν θέλησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα.

Παρ’ όλα αυτά δηλώνουν έτοιμοι να μεταβούν και πάλι στην Αθήνα για συμπαράσταση σε οποιαδήποτε κινητοποίηση πραγματοποιηθεί από τους αγρότες των υπόλοιπων περιοχών.

Οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις:

Στο μεταξύ, παραμένει το μπλόκο των αγροτών στα Πραιτώρια. Επίσης, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι του Οροπεδίου Λασιθίου συνεχίζουν το μπλόκο τους μέχρι σήμερα το μεσημέρι και στη συνέχεια θα αποφασίσουν την επόμενη φάση των κινητοποιήσεών τους.

Την ίδια ώρα, από τα μπλόκα τους αποχωρούν οι αγρότες σε Εξοχή και Μάλγαρα. «Θα είμαστε οι τελευταίοι που θα ρίξουμε αυλαία στις πολυήμερες κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου. Όλα τα μπλόκα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα αναχωρήσουμε αύριο Τρίτη συντεταγμένα», δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στο τελωνείο της Εξοχής Βασίλης Καστίδης, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου.

Ανέφερε ακόμη ότι από το βράδυ της Κυριακής, τρακτέρ είναι παρατεταμένα μπροστά στο κτήριο της αντιπεριφέρειας, στη Δράμα και έως 14:30 σήμερα «η υπηρεσία θα τελεί υπό κατάληψη».

Την αποχώρησή τους από τα διόδια των Μαλγάρων, όπου παρέμεναν για περισσότερες από 40 ημέρες, γνωστοποίησαν επίσης με σημερινή τους ανακοίνωση οι συμμετέχοντες στο μπλόκο (αγρότες Δήμου Δέλτα με 500 τρακτέρ), με τη συντονιστική επιτροπή να διαβεβαιώνει ότι οι αγρότες παραμένουν σε επαγρύπνηση για μελλοντικές κινητοποιήσεις και εναλλακτικές μορφές αγώνα.

Αποχώρησαν από Άρτα και Πρέβεζα:

Να σημειωθεί, ότι αποχώρησαν τα μπλόκα των αγροτών από την Άρτα και το Λούρο της Πρέβεζας, ωστόσο, παραμένουν σε εγρήγορση και θα επιστρέψουν σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν από την κυβέρνηση όλα τα αιτήματά τους.

Η Παμπρεβεζάνικη επιτροπή αγώνα αγροτοκτηνοτρόφων - αλιέων- γεωτεχνικών, ξεκινά εξορμήσεις ενημέρωσης, οι οποίες θα κορυφωθούν με τη πραγματοποίηση ανοιχτής συνέλευσης το επόμενο διάστημα και εξέδωσε ανακοίνωση που μεταξύ άλλων αναφέρει ότι συνεχίζει τον αγώνα.

Το επόμενο διάστημα μέχρι τη κατάθεση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις, ενώ προανήγγειλαν τη συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία που έχει ήδη προκηρυχθεί.

Ανοιχτοί οι δρόμοι γύρω από το μπλόκο των Μικροθηβών:

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το δίκτυο της Μαγνησίας, καθώς αποχώρησαν τα τρακτέρ από το μπλόκο στις Μικροθήβες που ήταν και το τελευταίο εν ενεργεία στη Θεσσαλία.

Απο τις 11 το πρωί άρχισε και η συντεταγμένη αποχώρηση των τρακτέρ και των γεωργικών μηχανημάτων, που, από τις 21 Ιανουαρίου, είχαν κλείσει τον αυτοκινητόδρομο Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Οι δρόμοι και οι παράδρομοι γύρω από το μπλόκο των Μικροθηβών είναι πλέον ανοιχτοί και δόθηκαν στην κυκλοφορία, μετά από παρέμβαση της Πυροσβεστικής που καθάρισε και επλυνε τα οδοστρώματα των οδών.