​Η υπομονή των προσφύγων και των μεταναστών στο αυτοσχέδιο hotspot του Πειραιά εξαντλείται.

Η νύχτα του Σαββάτου ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο το ηθικό των προσφύγων δεν έδειχνε να κάμπτεται. Κάποιοι από τους πρόσφυγες τραγούδησαν παραδοσιακά τρ��γούδια. Μακριά από τον πόλεμο και τις βόμβες, όλα μοιάζουν τέλεια για πολλούς....

Το μεσημέρι της Κυριακής έφυγαν 18 πούλμαν για Αλμυρό Βόλου και Διαβατά, αλλά ο αριθμός των αφίξεων στον Πειραιά είναι πολλαπλάσιος.

Κάποιοι "παίζουν" τον παπά

Εν τω μεταξύ, η αστυνομία απαγόρευσε την Κυριακή την αναχώρηση για επτά πούλμαν, αν και οι άνθρωποι στην πλειοψηφία τους είχαν ήδη επιβιβαστεί, προκαλώντας μεγάλη απογοήτευση σε εκατοντάδες άτομα.

Η αστυνομία από την πλευρά της υποστηρίζει ότι δεν αποφασίζει αυτή ποια και πόσα πούλμαν θα αναχωρήσουν, ενώ οι πράκτορες από την άλλη λένε ότι δεν είναι ούτε δικό τους θέμα και δείχν��υν την αστυνομία, ως υπεύθυνη για το θέμα.

Άχρηστα τα εισιτήρια που αγοράστηκαν από τον Πειραιά

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το πρωί της Δευτέρας θα αναχωρήσουν από τον Πειραιά 12 πούλμαν και θα μεταφέρουν πρόσφυγες που έχουν εισιτήρια "4-6 μέρες πίσω", όσοι δηλαδή έφτασαν στον Πειραιά την προηγούμενη εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, θα φύγουν όσοι έχουν εισιτήρια που αγοράστηκαν στην Μυτιλήνη, και όχι όσοι έχουν εισιτήρια που αγοράστηκαν από διακινητές στον Πειραιά. Τα εισιτήρια των τελευταίων είναι μάλλον... άχρηστα!

Δεν θέλουν φαγητό, θέλουν ...φευγιό

Το μεσημέρι της Κυριακής, εθελοντές μοίρασ��ν στους πρόσφυγες νερό, φρούτα και φαγητά, αλλά σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Star, Γρηγόρη Μπάκα που βρέθηκε στον Πειραιά δεν τα ...ακούμπησαν. «Δεν ήρθαμε εδώ για να φάμε, ήρθαμε εδώ για να φύγουμε» λένε.

Άλλοι πρόσφυγες που μίλησαν στην κάμερα του Star, αποκάλυψαν πως δεν χώρο να κοιμηθούν, ενώ έκαναν ειδική αναφορά στα προβλήματα που υπάρχουν με τα μπάνια και τις τουαλέτες, ευχαριστώντας ωστόσο τους Έλληνες που δείχνουν αλληλεγγύη.

Τις δυσκολίες που υπάρχουν στην διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος παραδέχτηκε στην κάμερα του Star, και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος υποστήριξε ότι σε 15 ημέρες θα υπάρχουν τουαλέτες και φαγητό για τους πρόσφυγες .

ΔΕΙΤΕ ΤΑ BINTEO ΤΟΥ STAR

Δείτε επίσης:

Πλατεία Βικτωρίας και.. Αηδίας:Άνδρες δίνουν 10 ευρώ για σεξ με πρόσφυγες!Τους ταΐζουν χλωρίνη!