​Το δράμα χιλιάδων προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, καθώς πολλές χώρες του Βαλκανικού Διαδρόμου έχουν κλείσει τα σύνορα, κάνει το γύρο του κόσμου….

Εικόνες που λυγίζουν και τους πιο σκληρούς καταγράφονται από φωτογραφικούς φακούς και κάμερες, προκαλώντας σοκ και δέος σε όλο τον πλανήτη….

Άνθρωποι απελπισμένοι που σώθηκαν από τον πόλεμο και τώρα αναζητούν ένα καλύτερο αύριο σε χώρες της Ευρώπης, βάζουν τα παιδιά τους σε βάρκες που μπορεί να βουλιάξουν, άλλοι διανύουν χιλιόμετρα με τα πόδια, και άλλοι κοιμούνται στις πλατείες μέχρι να ανοίξει ο δρόμος προς την ελευθερία.

Η βρετανική εφημερίδα "Observer", φέρνει στο φως σοκαριστικές ιστορίες, που αποκαλύπτουν την σκληρή πραγματικότητα στην πλατεία Βικτωρίας.

Σεξ για 10 ευρώ!

Ανατριχίλα προκαλεί η περιγραφή που κάνει στην εφημερίδα ένα αγόρι από το Αφγανιστάν σε ένα άλλο προσφυγόπουλο για έναν μεγαλόσωμο, μεσήλικα άντρα που πηγαίνει στην πλατεία Βικτωρίας, για να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.

«Είναι από αυτούς που έρχονται τη νύχτα… Είναι εντάξει... Δεν θέλουν ανήλικους... Παίρνουν νεαρούς άνδρες που με την θέλησή τους θα πάνε στο σπίτι τους, να κάνουν ένα ντους και με 10-15 ευρώ θα κάνουν σεξ μαζί τους. Κάποιοι πηγαίνουν, εκείνοι που έχουν ξεμείνει από χρήματα» είπε το αγόρι από το Αφγανιστάν στον Αμπντούλ Γουαρίς, σύμφωνα με την Guardian.

Ψάχνει την αδερφή του

Το δημοσίευμα συνεχίζει περιγράφοντας το δράμα του 13χρονου Αμπντούλ Γουαρίς, ο οποίος εγκατέλειψε το Αφγανιστάν πριν δύο μήνες και απευθύνθηκε στην βρετανική εφημερίδα με σκοπό να καταφέρει να συναντήσει την αδερφή του, Μίνα, η οποία ζει στη Γερμανία εδώ και έξι χρόνια.

«Ο Αμπντούλ έφτασε μόνος του στην πλατεία Βικτωρίας περίπου στις 07:00 το πρωί, τη στιγμή που 200 με 300 άνθρωποι που κοιμούνταν εκεί είχαν αρχίσει να ξυπνούν και να σηκώνονται. Αντιμετωπίζοντας μία ακόμη ημέρα αναμονής. Εγκατέλειψε το Αφγανιστάν για να συναντήσει την αδερφή του, Μίνα, η οποία ζει στη Γερμανία εδώ και έξι χρόνια. Η μητέρα του δεν βρίσκεται πια στη ζωή, ενώ ο πατέρας του έχει μείνει πίσω στην Καμπούλ» αναφέρει η εφημερίδα, παραθέτοντας στην συνέχεια κάποια λόγια του μικρού Αμπντούλ.

«Είμαι 13 χρόνων και οκτώ μηνών…. Είμαι μόνος μου» είπε το μικρό αγόρι, που προσπαθεί με την βοήθεια των συμπατριωτών του να μάθει τα κατατόπια της πλατείας Βικτωρίας, όπως για παράδειγμα που να φορτίζει το κινητό του ή που να πηγαίνει τουαλέτα.

Με ένα καφέ η... τουαλέτα δώρο!

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες των καφέ φιλικοί. Κάποιοι απαγορεύουν στους πρόσφυγες την είσοδο, και άλλοι τους επιτρέπουν να κάνουν την ανάγκη τους στο μαγαζί τους, αρκεί να αγοράσουν έναν ...καφέ! Όσοι δεν έχουν χρήματα για καφέ, πηγαίνουν σε θάμνους και δέντρα …

Το δημοσίευμα περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, στην προσπάθεια τους να επιβιώσουν από το κρύο, την πείνα και τις κακουχίες.

Όσο υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν και.... ΤΕΡΑΤΑ

Χάρη σε εθελοντές και σε ευαισθητοποιημένους πολίτες, απαλύνει ενίοτε ο πόνος των προσφύγων … Κάποιοι προσφέρουν στους πρόσφυγες νερό, άλλοι σάντουιτς και άλλοι σούπες …. Στους τελευταίους ανήκει ο Θανάσης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εστιατορίου στην Καισαριανή και μοιράζει... ψαρόσουπες στους νέους «κατοίκους» της Πλατείας Βικτωρίας.

Υπάρχουν όμως και άνθρωποι-τέρατα, όπως ένας τύπος που ...ρίχνει χλωρίνη στο ψωμί και ύστερα το πετάει στους πρόσφυγες .

Η Ευαγγελία Παπαγιαννίδου, μία δασκάλα και πρώην σκηνοθέτης από την Αθήνα είπε στην εφημερίδα «Οι περισσότεροι φούρνοι μου δίνουν αυτά που θα πετούσαν. Σε κάποιους πρέπει να λέω ότι είναι για την οικογένειά μου. Ένας μπ@στ@ρδος εδώ κοντά ρίχνει χλωρίνη στο ψωμί που πετάει».

Την ώρα που μιλούσε η κα Παπαγιαννίδου στην εφημερίδα, ένας ηλικιωμένος Κούρδος την πλησίασε και της έδειξε το αφτί του. Η γυναίκα του έδωσε μία κρέμα, αφού τον είχε δαγκώσει ένα τρωκτικό, ενώ κοιμόταν!

«Δεν θέλουμε να καθόμαστε εδώ. Ζητάμε μόνο να ανοίξουν τα σύνορα. Στη χώρα μου υπάρχει το Ισλαμικό Κράτος, οι Ταλιμπάν, πέφτουν βόμβες κάθε ημέρα και δεν υπάρχει δουλειά, οπότε το έσκασα. Τι μπορούσα να κάνω;» είπε με παράπονο στην εφημερίδα ο Σαρζάι .