​Αποχωρούν «με το κεφάλι ψηλά και συντεταγμένα» οι αγρότες από το μπλόκο των Μουδανιών μετά από σχετική απόφαση της γενικής συνέλευσης. Ανάλογη απόφαση έλαβαν και οι αγρότες στο μπλόκο των Μικροθηβών.
«Μετά από 43 ημέρες αγώνα ήρθε η ώρα να ενισχύσουμε τους συναδέλφους μας, που ενώ εμείς αγωνιζόμασταν για την επιβίωση του πρωτογενούς τομέα, αυτοί παρέμεναν αμετακίνητοι στον καναπέ τους», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Εξάλλου, αποκλιμακώνουν και αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους και οι αγρότες του μπλόκου των Μικροθηβών.
Η απόφαση για αναστολή των κινητοποιήσεων έγινε μέσω γενικής συνέλευσης στο μπλόκο με τη συμμετοχή εκατοντάδων αγροτών από τις περιοχές του Αλμυρού, των Φαρσάλων και του Βελεστίνου.
Υπενθυμίζεται ότι παραμένουν στο μπλόκο που έχουν στήσει στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Τα μέλη του μπλόκου αναμένεται να τηρήσουν το πρόγραμμα που έχουν ανακοινώσει τις τελευταίες ημέρες, κανονίζοντας παράλληλα και άλλες δράσεις στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Υπενθυμίζεται ότι επί ελληνικού εδάφους στο τελωνείο της Εξοχής ισχύει ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός για τα φορτηγά και τις νταλίκες, ενώ αναφορικά με την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων και των λεωφορείων, η διέλευσή τους διεξάγεται ομαλά στο δίωρο 15.00-17.00 και από τις 22.30 το βράδυ μέχρι και τις 10.00 το πρωί.
Περιοδικοί αποκλεισμοί στον Προμαχώνα
Περιοδικούς και συμβολικούς αποκλεισμούς πραγματοποιούν τα μέλη του μπλόκου στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στην κυκλοφορία.
Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους ανακοίνωσαν και οι αγρότες στο τελωνείο των Ευζώνων και στο τελωνείο της Δοϊράνης. Το ίδιο και οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών αλλά και όλοι οι αγρότες της Πελοποννήσου.
Σε αγωνιστική επιφυλακή η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
Σε αγωνιστική επιφυλακή και ετοιμότητα παραμένει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τονίζοντας ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με τις «μορφές πάλης που είναι κάθε φορά οι πιο κατάλληλες».