Ανεξέλεγκτη είναι πλέον η κατάσταση με τους προσφυγές που κατευθύνονται στην Ειδομένη! Πάνω από 26.000 άνθρωποι είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα μας και όσο περνούν οι ώρες ο αριθμός μεγαλώνει.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν γεμίσει το εθνικό οδικό δίκτυο. Ξεκινάνε με τα πόδια για να φτάσουν στην Ειδομένη. Η Ελλάδα ζει το μεγαλύτερο προσφυγικό κύμα μετά από αυτό της μικρασιατικής καταστροφής. Οι εικόνες συγκλονίζουν αδέρφια που περπατάνε κρατώντας το ένα το χέρι του άλλου.

Στην Ειδομένη μανάδες κρατάνε σφιχτά τα βρέφη στην αγκαλιά τους. Παιδιά ψάχνουν διπλά στους κάδους των σκουπιδιών για ένα ζευγάρι παπούτσια ενώ αλλά προσπαθούν να κρατήσουν την φωτιά αναμμένη για να ζεσταθούν.

Την ίδια ώρα με αυτοσχέδια πολύμπριζα οι μεγαλύτεροι προσπαθούν να φορτίσουν τα κινητά τους για να έχουν επικοινωνία με τους δικούς τους.

Και μέσα σε αυτά μια εικόνα ελπίδας ένα μωρό κάνει τα πρώτα του βήματα χαρίζοντας το χαμόγελο στους γονείς του.

Κατά μήκος της εθνικής η κατάσταση είναι απελπιστική. Οικογένειες που έχουν ξεκινήσει με τα πόδια για να φτάσουν στην Ειδομένη κοιμούνται στην άσφαλτο. Ανάβουν φωτιές για να ζεσταθούν.

Τα καραβάνια διαδέχονται το ένα το άλλο ολόκληρη η εθνική Αθηνών Θεσσαλονίκης είναι γεμάτη από ανθρώπινες ψυχές που ζητάνε να φτάσουν στον προορισμό τους. Περπατούν νύχτα μέρα. Ένα μωρό επτά μηνών σώθηκε την τελευταία στιγμή.

Σκηνές έχουν στηθεί παντού ενώ υπάρχουν οικογένειες που κοιμούνται σε παρτέρια με γκαζόν στην εθνική.

Η υπομονή προσφύγων και μεταναστών έχει φτά��ει στα όρια της στο νέο μοναστήρι Φθιώτιδας έρχονται στα χέρια για το πιο πούλμαν θα αναχωρήσει πρώτο από τα ακινητοποιημένα από την αστυνομία.

Αγανακτισμένοι μετανάστες το πρωί εγκαταλείπουν το Ελληνικό. Κλείνουν το δρόμο και ζητάνε να φύγουν για τα σύνορα.
Χαμένη σε μια ξένη χώρα δεν ξέρουν που να πάνε. Θέλουν να πάρουν το τραμ αλλά στέκονται στην αρχή στο ρεύμα προς Γλυφάδα.

Στοιβαγμένοι και στην πλατεία Βικτωρίας. Άνθρωποι που κοιμούνται ο ένας επάνω στον άλλο.