Όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα, το πρωί οι αγρότες εισέβαλλαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μ’ αποτέλεσμα λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, να δημιουργηθεί ένταση έξω από το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

τρυξτυξτυξ.jpg


Όπως βλέπετε στη φωτογραφία και τα βίντεο του thestival.gr, αγρότες από 22 μπλόκα προσπάθησαν να ρίξουν την εξωτερική πόρτα για να μπουν μέσα.

Αρχικά, κάποιοι σκαρφάλωσαν στα κάγκελα, ενώ άλλοι άναψαν φωτοβολίδες. Στη συνέχεια ένας οδηγός τρακτέρ προσπάθησε να ρίξει την εξωτερική πύλη με το τρακ��έρ του! Τί έκανε; Ένωσε την πύλη του υπουργείου με το τρακτέρ του με μία αλυσίδα και στη συνέχεια έκανε όπισθεν.

Μολονότι οι αστυνομικοί επενέβησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδας κρότου λάμψης, οι αγρότες παρέμειναν στο σημείο.

Στη συνέχεια, προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της εισόδου του Υπουργείου διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό που προωθεί η κυβέρνηση.

Οι αγρότες τοποθέτησαν δική τους αλυσίδα, κλειδώνοντας συμβολικά για λίγη ώρα την είσοδο του υπουργείου, άναψαν πυρσούς και φώναξαν συνθήματα. Σημειώνεται ότι προτίθενται να παραμείνουν στο Υπουργείο τουλάχιστον μέχρι τις 16:00 το απόγευμα.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ: «Έμεινα άφωνος, ακούγοντας τα τρακτέρ που περνούσαν, παρέλαση ολόκληρη, στην παραλία, κορνάροντας. Νομίζω ότι αυτό ξεπερνάει κάθε όριο, αυτή η συμπεριφορά των αγροτών», ενώ τόνισε πως «Μπορεί να έχουν όποια δίκια νομίζουν ότι έχουν, αλλά ο τρόπος αντίδρασης, είναι νταηλίκι αυτό. Δεν νοιάζονται για κανέναν νόμο και κυρίως δεν τους νοιάζει και η κατάσταση όλων των άλλων» και πρόσθεσε «Οι αγρότες πάντα ήταν χαϊδεμένα παιδιά».

Δείτε τα βίντεο!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Mπούκαραν με τα τρακτέρ οι αγρότες στη Θεσσαλονίκη! Παρέλυσε το κέντρο- ΒΙΝΤΕΟ