Άρχισε πριν από λίγο η απολογία του πρώτου κατηγορούμενου στην υπόθεση των εκβιασμών χωρίς δικηγόρο. Οι συνήγοροί τους Αλέξης Κούγιας, Σάκης Κεχαγιόγλου και Θοδωρής Μαντάς ζήτησαν να βρεθεί λύση.

Σε δήλωσή του ο Αλέξης Κούγιας, ανέφερε ότι οι συνήγοροι ζήτησαν από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών άδεια, η οποία ωστόσο δεν τους χορηγήθηκε.

Ο Σάκης Κεχαγιόγλου επισήμανε ότι είναι μονόδρομος για τους συνηγόρους να πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα οι εντολείς τους να απολογηθούν χωρίς τους δικηγόρους τους.

Από την πλευρά του ο κ. Μαντάς, μίλησε για σύγκρουση καθηκόντων των συνηγόρων και ζήτησε να δοθεί λύση και να παρακαμφθεί το πενθήμερο, ώστε οι κατηγορούμενοι να μην απ��λογηθούν χωρίς τους συνηγόρους τους και να προστατευθούν έτσι τα δικονομικά τους δικαιώματα. Τέλος, ότι η υπόθεση έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από αυτές που έχει πραγματικά.

Για την ιστορία, η αρμόδια πρωτοβάθμια Επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου δεν ενέκρινε κατ' εξαίρεση άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων και η αίτηση τους κρίνεται από την Δευτεροβάθμια Επιτροπή αυτήν την ώρα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: