​Όλη η χώρα ένας τεράστιος καταυλισμός και οι εθνικές οδοί γεμάτες από καραβάνια απόγνωσης.

250216110528_8340.jpg
Αυτό το μικρό προσφυγόπουλο που ταξιδεύει μακριά από τον πό��εμο με μια βαλίτσα στο χέρι χαμένο κάπου στην εθνική οδό Αθηνών θα αποτυπώνει ανάγλυφα την σκληρή πραγματικότητα. 20.000 ανθρώπινες ψυχές περιφέρονται σε ολόκληρη την χώρα!

Σε Λαμία, Αλμυρό, Καλαμπάκα, Τρίκαλα, Σκοτίνα, Κοζάνη, Γρεβενά, Καβάλα, Διαβατά, καθημερινά καταφθάνουν οικονομικοί μετανάστες και πρόσφυγες. Η λίστα με τα αυτοσχέδια hot spots όσο περνάνε οι μέρες μεγαλώνει.

ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΑ, ΓΕΜΙΣΑΝ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ

Μέσα από ρέματα και αγροκτήματα οι μετανάστες εγκαταλείπουν άρον- άρον τα Διαβατά με τα παιδιά τους. Ξήλωσαν τα συρματοπλέγματα στο κέντρο φιλοξενίας παρότι θα μπορούσαν να φύγουν κανονικά από την έξοδο.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΙΝΑ

Στην Σκότινα Πιερίας η κατάσταση προς στιγμήν βγήκε εκτός ελέγχου με ανθρώπους που πάλευαν για μια μπανάνα. Κανείς δεν έχει ενδιαφερθεί για τους μετανάστες που βρίσκονται εκεί εδώ και 3 ημέρες! 450 άτομα συντηρούνται από εθελοντές οι οποίοι ζητούν την βοήθεια του κόσμου. Το κράτος απουσιάζει.

ΤΡΙΚΑΛΑ

Μέσα σε λίγα λεπτά το κλειστό γυμναστήριο στα Τρίκαλα κατακλύζεται από μετανάστες. Ανάμεσα τους και άτομα με ειδικές ικανότητες. Έχουν ακολουθήσει με το καροτσάκι τους το δρόμο της προσφυγιάς. Το πρωί τα πνεύματα οξύνθηκαν καθώς μετανάστες ζήτησαν να φύγουν για τα σύνορα ενώ αρνήθηκαν το φαγητό που τους προσφέρθηκε.

ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ

Οι 400 μετανάστες και πρόσφυγες στο κλειστό γυμναστήριο Λευκόβρυσης απέκλεισαν την είσοδο του γυμναστηρίου και φώναζαν ότι θέλουν να πάνε στην Γερμάνια.

ΓΡΕΒΕΝΑ: ΒΑΡΑΓΑΝ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΧΟΡΕΥΑΝ

Διαφορετική εικόνα στα Γρεβενά. Οι μετανάστες που μεταφερθήκαν εκεί δείχνουν να γιορτάζουν που έστω για ένα βράδυ θα ξεκουραστούν.

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙΑ

Στην Λαμία μετανάστες που έχουν ξεκινήσει πεζοί για να φτάσουν στον προορισμό τους κάθονται στην εθνική οδό. Μικρά παιδιά βρίσκονται μόλις λίγα εκατοστά από σημεία που διέρχονται αυτοκίνητα. Η εικόνα του πρόσφυγα με το ακρωτηριασμένο πόδι που έχει ξεκινήσει για να φτάσει στην Ειδομένη συγκλονίζει.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

900 Σύριοι έφτασαν το απόγευμα της Τέταρτης στην Καβάλα. Οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν σε πούλμαν που τους μετέφερε στο δημοτικό κολυμβητήριο μετά από πολύωρες διαβουλεύσεις και αφού αρχικά οι οδηγοί των πούλμαν είχαν αρνηθεί να δεχθούν να διανυκτερεύσουν οι πρόσφυγες τα οχήματα τους.

ΑΣΦΥΤΙΚΑ ΓΕΜΑΤΟΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ασφυκτική είναι η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά. Από το πρωί έχουν φτάσει πάνω από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες με τα πλοία της γραμμής αλλά δεν έχουν πού να πάνε αφού τα κέντρα υποδοχής είναι γεμάτα!