​Σε ένα απέραντο hotspot έχει μετατραπεί η Ελλάδα. Η κατάσταση στην χώρα μας με τους πρόσφυγες δεν έχει προηγούμενο, καθώς χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίζονται σε ελληνικά εδάφη, στην προσπάθεια τους να αναζητήσουν ένα καλύτερο αύριο στις χ��ρες της Βόρειας Ευρώπης.

Η έξοδος από τα σύνορα προς τα Σκόπια γίνεται με το σταγονόμετρο, με αποτέλεσμα, χιλιάδες πρόσφυγες να αναγκάζονται είτε να μένουν στο Σχιστό και σε άλλα hotspots, είτε να επιστρέφουν στην Πλατεία Βικτωρίας, χωρίς να ξέρουν πως θα φύγουν από την Ελλάδα.

Στα Τέμπη, το σκηνικό έχει αλλάξει και έτσι από τα μπλόκα των αγροτών, περάσαμε πλέον σε μπλόκα μεταναστών. Ο απεσταλμένος του Star, Κώστας Καζακόπουλος περιέγραψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού την κατάσταση. «Αυτή την στιγμή στα Τέμπη βρίσκονται 11 λεωφορεία, εκ των οποίων τα 3 έχουν Αφγανούς και τα υπόλοιπα 8 έχουν κυρίως Σύριους, αλλά και ορισμένους Ιρακινούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι Σύριοι. Δύο Αμερικανοί έχουν έρθει με ένα φορτηγάκι και μοιράζουν τρόφιμα στους πρόσφυγες. Οι περισσότεροι πρόσφυγες δεν βγαίνουν από τα λεωφορεία, ενώ το πρωί της Τετάρτης στα Τέμπη βρέθηκαν γιατροί και βοήθησαν όσο μπορούσαν. Τρόφιμα στους πρόσφυγες και συγκεκριμένα νερά, τρόφιμα και κρουασάν φέρνουν και οι τοπικές αρχές, ενώ όλοι είναι αγανακτισμένοι, καθώς η ταλαιπωρία είναι μεγάλη» είπε χαρακτηριστικά.

BINTEO STAR

Δείτε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ-Πρόσφυγες μιλούν στο Star και αποκαλύπτουν