Στο κέντρο πόνου και υποστηρικτικής ιατρικής του νοσοκομείου «Σωτηρία», δεκάδες συνάνθρωποι μας που πάσχουν από καρκίνο και άλλα νοσήματα μαθαίνουν να διαχειρίζονται το πρόβλημα υγείας που τους ταλαιπωρεί.

Η κάμερα του Star και η Κατερίνα Παπακωστοπούλου συνάντησαν τον Αλεξανδρο. Ο ίδιος έχει παλέψει δυο φορές με τον καρκίνο και μιλώντας μαζί του καταλαβαίνεις πως η ψυχολογική στήριξη ενός καρκινοπαθή την περίοδο της νόσου μπορεί να αποβεί σωτήρια στη σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση της ασθένειας.

«Νοσηλεύτηκα στη Γ’ ογκολογική του κυρίου ��υρίγου, .Ξεκίνησα χημειοθεραπεία η οποία έφερε αποτελέσματα και μετά από ενάμιση χρόνο θεραπείας, είμαι σε καλή κατάσταση. Η ανθρωπιά τους όμως με έκανε και ηρέμησα και έτσι είδα με άλλο μάτι την ασθένεια» είπε ο Αλέξανδρος Καστράντας.

Μετά το πρώτο σοκ της είδησης ότι κάποιος έχει προσβληθεί από καρκίνο ή κάποια άλλη σοβαρή ασθένεια, ο ασθενής και η οικογένεια του πρέπει να απευθυνθούν σε ένα κέντρο πόνου που θα τους βοηθήσει να διαχειριστούν τη νέα, σκληρή πραγματικότητα.

«Ο ασθενής ο οποίος πάσχει από χρόνιο πόνο, υποφέρει από αυπνία, και μειώνει τις δραστηριότητες του. Δεν μπορεί να πάει στη δουλειά του. Έτσι οι ώρες εργασίας του μειώνονται και κατά συνέπεια και το εισόδημά του» δήλωσε στην κάμερα του Star η ειδική παθολόγος, Μαρία Κιάγια.

Στο «Σωτηρία», οι ειδικοί παθολόγοι και ψυχίατροι υποστηρίζουν τους ασθενείς με χρόνιο πόνο αλλα και τις οικογένειες τους.

«Οι κύριες διαγνώσεις είναι η διαταραχή προσαρμογής ,με άγχος ή καταθλιπτικό συναίσθημα, κατάθλιψη που είναι συχνή στους καρκινοπαθείς σε ποσοστό 50%,αγχωδεις διαταραχές στο 30% και οξύ οργανικό ψυχοσύνδρομο» ανέφερε ο ψυχίατρος, Δημήτρης Λυράκος.

Το κέντρο πόνου που λειτουργεί κάθε Παρασκευή στη Γ' Παθολογική του «ΣΩΤΗΡΙΑ», προσφέρει έργο ζωής. Βοηθήστε κι εσείς να συνεχιστεί το έργο της, παίρνοντας μέρος στην πρωτοβουλία ΣΤΗΡΙΖΩ των 6 ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας .Στείλτε τώρα sms στο 19059 και βοηθήστε εκατοντάδες ανθρώπους που δίνουν σκληρή μάχη για τη ζωή τους!

Δείτε το βίντεο που έπαιξε το Κεντρικό Δελτίο του Star