​Ένα σακ βουαγιάζ γεμάτο με πυροβόλα όπλα και χειροβομβίδες σκόπευε να ρίξει μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού η καταζητούμενη για τρομοκρατία Πόλα Ρούπα, φτάνοντας με το ελικόπτερο ακριβώς πάνω από το προαύλιο της ειδικής πτέρυγας των γυναικείων φυλακών όπου κρατείται ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης.

Αυτή είναι η εκτίμηση στελεχών της αστυνομίας, επισημαίνοντας ότι την ώρα που η Πόλα Ρούπα σχεδίαζε να φτάσει στον Κορυδαλλό με το ελικόπτερο, �� Μαζιώτης μαζί με αρκετά από τα προφυλακισμένα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης των Πυρήνων της Φωτιάς, θα βρίσκονται στο προαύλιο καθώς τα μεσημέ��ια μετά τις 3 συνήθιζαν να παίζουν μπάλα.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι κρατούμενοι θα έπαιρναν τα όπλα και αμέσως μετά θα έπιαναν ομήρους τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην πτέρυγα.

Με ανθρώπινη ασπίδα τους υπαλλήλους και την φρουρά των φυλακών ουσιαστικά αφοπλισμένη καθώς δεν θα μπορούσαν να πυροβολήσουν, θα ήταν πλέον αρκετά εύκολο για τους έγκλειστους τρομοκράτες να ανοίξουν τις πόρτες ασφαλείας και να βρεθούν πολύ γρήγορα έξω στο δρόμο. Εκεί όπως εκτιμούν οι αστυνομικοί θα τους περίμεναν πιθανότατα συνεργοί τους οι οποίοι και θα τους φυγάδευ��ν με αυτοκίνητα.

Η Πόλα Ρούπα όπως αποκάλυψε το ΣΤΑΡ, δύο μέρες μετά την συμπλοκή της με τον πιλότο του ελικοπτέρου όπου τραυματίστηκε και η ίδια, φέρεται να ζήτησε τη βοήθεια μιας ανυποψίαστης φαρμακοποιού για να αλλάξει επίδεσμο στο τραύμα. Αυτόπτες μάρτυρες την είδαν μάλιστα να φεύγει με ένα πράσινο τζιπ χωρίς πινακίδες. Η παρουσία της Ρούπα στο Πειραιά κινητοποίησε την αντιτρομοκρατική υπηρεσία άνδρες της οποίας πήγαν στο φαρμακείο και πήραν το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας.

Την ίδια ώρα η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ζήτησε την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για τον έλεγχο των επιβατών στα ελικόπτερα καθώς προκαλεί εύλογα ερωτήματα το γεγονός ότι, ο πιλότος που παρέλαβε από το Πόρτο Χέλι, την μεταμφιεσμένη Πόλα Ρ��ύπα, με την πλαστή ταυτότητα, είχε σκοπό με βάση το σχέδιο πτήσης, να παραλάβει άλλα 5 άτομα από τον Θεολόγο, παρά το γεγονός ότι τα στοιχεία της ταυτότητάς τους δεν είχαν δηλωθεί πουθενά, όπως κανονικά θα έπρεπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΥΤΟ είναι το ελικόπτερο στο οποίο άνοιξε πυρ η Πόλα Ρούπα-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ξανθιά στις δημόσιες εμφανίσεις,μελαχρινή για τον Μαζιώτη η Ρούπα–Το σχέδιο,η μάχη,ο μάρτυρας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτόπτης μάρτυρας είδε την Πόλα Ρούπα ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΗ

​Ετοίμαζαν κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού; ΟΛΗ η ΑΛΗΘΕΙΑ