Νέα συνάντηση για την επιτάχυνση των πολυπρόσωπων ποινικών δικών ανάμεσα στις οποίες και η δίκη Χρυσής Αυγής, αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Δημ. Παπαγγελόπουλος, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασ. Θάνου, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασ. Αλεξανδρής και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γεώργ. Σταματογιάννης.

Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για μείζον πρόβλημα της δικαιοσύνης, που χρειάζεται ορθολογική διαχείριση, η επίλυση του οποίου απαιτεί τη συνεκτίμηση πολλαπλών παραγόντων.

Όλοι συμφώνησαν ότι στις δίκες αυτές εκδικάζονται κατά κανόνα ιδιαιτέρως σοβαρές υποθέσεις, ενώ οι α��άγκες τους σε χωροταξικές και υλικοτεχνικές υποδομές όσο και σε τεχνολογικό εξοπλισμό είναι κατά κανόνα αυξημένες.

Η ομαλή διεξαγωγή τους, για τους ανωτέρω λόγους, απαιτεί επιμελή προγραμματισμό και συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων.

Κατά τη νέα συνάντηση θα κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις από όλους τους παράγοντες με γνώμονα οι δίκες να διεξάγονται το ταχύτερο δυνατό και πάντοτε υπό προϋποθέσεις που θα εγγυώνται τη δίκαιη διεξαγωγή τους.