​Σε έρευνα που έγινε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους σε χώρο του παραρτήματος της πτέρυγας Στ΄ του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού βρέθηκαν κομμένα και επιμελώς καλυμμένα δύο κάθετα σίδερα κάγκελου.

Τα δύο κάγκελα ήταν σε κοινόχρηστο χώρο της επίμαχης πτέρυγας και ειδικότερα σε κοινόχρηστη κουζίνα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν τα συγκεκριμένα ευρήματα με την απόδραση που είχε οργανώσει η Πόλα Ρούπα για τον σύντροφο της Νίκο Μαζιώτη που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του Star, στα εν λόγω κάγκελα για να μην φαίνονται κομμένα, τα είχαν κολλήσει με πλαστελίνη και τσίχλες. Επίσης, το κουζινάκι έβγαινε σε ένα μικρό προαύλιο πάνω στο οποίο δεν υπήρχαν συρματοπλέγματα. Εκεί μάλιστα περιφέρονται οπλισμένοι φρουροί που σημαίνει πως Ρούπα και Μαζιώτης προετοιμάζονταν για αιματοκύλισμα.

Ήδη διατάχθηκε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα από Εισαγγελέα για τη διερεύνηση του συμβάντος και την απόδοση πειθαρχικών ευθυνών σε τυχόν εμπλεκόμενους.

Επιθεωρητές και ο επικεφαλής της εξωτερικής φρούρησης του Υπουργείου βρίσκονται ήδη στο σημείο και εξετάζουν επί τόπου τα δεδομένα. Παράλληλα, ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας και προετοιμάζεται επιχειρησιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση εναέριων προσβολών των φυλακών.

Σε σχέση με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, σημειώνονται τα εξής:

- Στο προαύλιο του συγκεκριμένου παραρτήματος υπάρχουν υπερυψωμένα συρματόσκοινα για την αποτροπή προσέγγισης εναέριων μέσων.

- Κανένα πλέγμα δεν αφαιρέθηκε, τα τελευταία χρόνια, από το συγκεκριμένο προαύλιο.

- Κανένα προαύλιο δεν άλλαξε μέγεθος, τα τελευταία χρόνια.

- Η παραμονή στο Κ.Κ. Κορυδαλλού συγκεκριμένων κρατουμένων δεν είναι επιλογή του Υπουργείου αλλά νομική υποχρέωση λόγω της εκδίκασης των υποθέσεών τους σε δικαστήρια της Αθήνας.

Σταθερή θέση του Υπουργείου Δικαιοσύνης παραμένει ��τι στη φυλακή πρέπει να υπάρχει ισόρροπα αφενός υψηλό επίπεδο ασφάλειας και αφετέρου σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα.