​Ποινική δίωξη για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό το οικονομικό όφελος, εκβίαση κατ´ επάγγελμα και κατά συναυτουργία καθώς και για δωροδοκία άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του εκδότη Π. Μ. και των δυο δημοσιογράφων Π. Μ. και Χ.Φ. που συνελήφθησαν την Δευτέρα για υπόθεση εκβιασμών. Συμπληρωματικά ο εκδότης αντιμετωπίζει κατηγορία για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο εκδότης και οι δημοσιογράφοι πλησίαζαν στελέχη ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες για πολλά χρόνια, ενώ δεν δίσταζαν να εκβιάζουν και ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος, απειλώντας τo με δήθεν «αποκαλύψεις» και σειρά δυσφημιστικών δημοσιευμάτων.

Το κύκλωμα εκβίαζε τα θύματα με απειλές για οικονομικά και φορολογικά στοιχεία, ενώ έφταναν σε σημείο να απειλούν ακόμη και με αποκάλυψη στην οικογένειά τους ή στον Τύπο των σεξουαλικών τους προτιμήσεων.

Οι τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση της εκβίασης, ζήτησαν και πήραν προθεσμία για την ερχόμενη Παρασκευή. Ο συνήγορος ενός εκ των τριών κατηγορουμένων Θοδωρής Μαντάς χαρακτήρισε "υπερβολική" τη δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του εκδότη και των δυο δημοσιογράφων συμπληρώνοντας ότι η υπόθεση αφορά ....συζητήσεις για την εξασφάλιση διαφήμισης.

Τι λέει ο δικηγόρος του εκδότη, Αλέξης Κούγιας

Κατά την έξοδό του από τον εισαγγελέα, ο συνήγορος του εκδότη της εφημερίδας, Αλέξης Κούγιας δήλωσε:

«Από την τυπική διαδικασία ενώπιον του εισαγγελέα ποινική δίωξης προέκυψε πως ο άγνωστος σε εμάς τρίτος κατηγορούμενος αποκάλυψε ότι η φερόμενη ως θύ��α είναι υπάλληλος του. Έτσι καταρρέει το οικοδόμημα, αφού δεν χρειάζονταν η εμπλοκή του εντολέα μου μιας και είχαν οποιαδήποτε επαφή οι δυο τους. Επίσης, ενώ υπήρχε η φημολογία ότι συνελήφθησαν και άλλοι και πως υπήρχαν και άλλοι συνεργοί, τελικά φαίνεται πως δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση καθώς οι δύο κατηγορούμενοι, Π. Μ. και Χ.Φ., δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Παράλληλα, η καταγγέλλουσα μίλησε και για άλλους εκδότες, οι οποίοι δεν ενοχλήθηκαν καθόλου και δεν αντιμετωπίζουν κατηγορίες. Έχουμε μια υπόθεση με μεγαλύτερη δημοσιότητα απ' ότι αξίζει».

Από την πλευρά της, η Έλενα Μπατσούλη, δικηγόρος ενός εκ των δυο δημοσιογράφων, δήλωσε σχετικά: «Δεν έχουμε καμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη».

Εν τω μεταξύ ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, λίγα λεπτά πριν από την προσαγωγή του πελάτη του, δήλωσε:

«Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Μόνο το κατηγορητήριο έχω μελετήσει και κατά την κρίση μου δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Περιμένω για να δούμε ποιες κατηγορίες θα αποδοθούν. Ο πελάτης μου αρνείται όποια εμπλοκή του κατηγορηματικά. Η υπόθεση έχει να κάνει με προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα και προσπάθησαν να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή ενώ είναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με την πολιτική, την κοινωνία και τα αθλητικά.
Οι συνομιλίες που φέρονται να υπάρχουν στη δικογραφία, μου θυμίζουν περισσότερο σενάριο. Αστυνομικοί ερμηνεύουν συνομιλίες που καταγράφονται αποσπασματικά. Τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης φαίνονται να είναι τρία, τον έναν δεν τον γνωρίζει καν. Από αυτό που διάβασα φέρεται να υπάρχει μια κατάθεση κυρίας σε νευραλγικό πόστο στην ΕΥΔΑΠ με κοινωνικοπολιτική θέση».

Το retweet του Άδωνι Γεωργιάδη

Μάλιστα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σήμερα έκανε retweet τις φωτογραφίες του ενός εκ των συλληφθέντων δημοσιογράφων που τον δείχνουν να βρίσκεται πολύ κοντά στον πρώην υπουργό Οικονομικών και τον πρωθυπουργό.

fyhjistyuiuoouioiuuiouiouiuiuiuiuiuiuiuiuiuiuiuiuiuiuiuiui.jpg

Ο Χ. Φ. είναι μάλιστα ο δημοσιογράφος ο οποίος έγραψε το άρθρο «Η Google μπορεί να ρίξει τον Τσίπρα», το οποίο αναδημοσίευσε αυτούσιο το σάιτ του ΣΥΡΙΖΑ left.gr, λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του για εκβιασμούς. Στο άρθρο αυτό ο Χ. Φ. εξηγούσε ότι υπάρχει... συνωμοσία της Google με ελληνικές ιστοσελίδες προκειμένου να ρίξουν τον Τσίπρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βόμβα: Συνελήφθησαν ΓΝΩΣΤΟΣ εκδότης και δύο δημοσιογράφοι-Κατηγορούνται για εκβιασμό

ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΦΩΤΙΑ για το κύκλωμα δημοσιογράφων-εκβιαστών: Απειλές, ύβρεις και «χορός» εκατομμυρίων

Στον εισαγγελέα ο πασίγνωστος εκδότης και οι δύο δημοσιογράφοι,που κατηγορούνται για εκβιασμούς