​Θυμάται μόνο τα ονόματα των 12 κοριτσιών που φέρεται να ασέλγησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δάσκαλος που συνελήφθη στην Ιεράπετρα. Οι Αρχές εξετάζουν τώρα όλα τα παιδιά που πέρασαν από το σχολείο που δίδασκε ο εκπαιδευτικός. Θέλουν να ερευνήσουν μία μία τις περιπτώσεις.

Ο 57χρονος άνδρας πατέρας ενός ενήλικου αγοριού φέρεται να ξεκίνησε να περιγράφει τη δράση του στις Αρχές, λέγοντας πως μπήκε ο Σατανάς μέσα του. Διαφορετικά δεν μπορεί να το εξηγήσει. Είναι μετανιωμένος για ό,τι έκανε. Ζητά συγγνώμη, συγγνώμη από όλη την κοινωνία.

Μια κοινωνία που έχει παγώσει. Ήταν ένας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας. Τα τελευταία 25 χρόνια είχε πάει στην Ιεράπετρα και δίδασκε σε δημοτικά σχολεία. Μια μητέρα ήταν αυτή που άνοιξε το κουτί της Πανδώρας.

Μια μητέρα που πρόσεξε την αλλαγή στη συμπεριφορά των διδύμων παιδιών της, κάθε φορά που έβλεπαν το δάσκαλο, ο οποίος είχε προσφερθεί αφιλοκερδώς να τους κάνει ιδιαίτερα στο σπίτι. Έτσι τοποθέτησε κρυφή κάμερα και τα έχασε από την εικόνα που αντίκρυσε.

«Ο κύριος αυτός φίλαγε το παιδί μου στο στόμα, προσπάθησε να βάλει το παιδί να του χαϊδεύει τα γεννητικά του όργανα, το δάγκωνε στο αυτί. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Φρίκη! Πρόλαβα και γλίτωσα τα παιδιά μου».

Με εντολή του υπουργού παιδείας ο δάσκαλος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία ενώ ένας άλλος εκπαιδευτικός από την Εύβοια απομακρύνθηκε από τα καθήκοντα του καθώς διαπιστώθηκε ότι παρενοχλούσε μια μαθήτρια μέσω του διαδικτύου.