​Φορώντας μία ξανθιά περούκα και δίνοντας πλαστή ταυτότητα κατάφερε η Πόλα Ρούπα να κλείσει το ελικόπτερο με το οποίο ήθελε να φτάσει στις φυλακές Κορυδαλλού, ώστ�� να βοηθήσει τον σύντροφο της, Νίκο Μαζιώτη να αποδράσει.

22022016-tautotita2.jpg
Η καταζητούμενη για συμμετοχή σε τρομοκρατική ομάδα συστηνόταν ως Χριστίνα Αρβανίτη ενώ στη φωτογραφία της πλαστής ταυτότητας, όπως μπορείτε να δείτε, είναι κυριολεκτικά αγνώριστη. Είναι φανερά αδυνατισμένη, με μακριά μαλλιά.

22022016-tautotita1.jpg

Η μαρτυρία του ήρωα πιλότου

Η ψυχραιμία αλλά και το θάρρος του πιλότου είναι τα δύο στοιχεία που κατάφεραν να αποτρέψουν την κινηματογραφική απόδραση που σχεδίαζε η Πόλα Ρούπα για τον Νίκο Μαζιώτη. Όπως ο ίδιος αποκαλύπτει, εκείνη είχε κλείσει το ελικόπτερο για μία παρέα έξι ατόμων.

Το ελικόπτερο θα ξεκινούσε με την μία επιβάτη από την Ερμιόνη, θα έκανε μία στάση στο Θεολόγο για να πάρει τους άλλους πέντε, ώστε να καταλήξει στην Κύθνο.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, περίπου πάνω από την περιοχή Ερυθρές, η γυναίκα με την απειλή όπλου του ζήτησε να κατευθυνθούν προς τις φυλακές Κορυδαλλού. Ο πιλότος ωστόσο κατάφερε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και προσποιήθηκε ότι ακολουθεί τις οδηγίες της οπλισμένης γυναίκας. Αντί για την Αθήνα όμως χάραξε πορεία προς την περιοχή της Θήβας.

Η Πόλα Ρούπα κατάλαβε ότι το σχέδιο πειρατείας του ελικοπτέρου ήταν έτοιμο να ναυαγήσει και έγινε έξαλλη. Δ��ν δίστασε μάλιστα να πυροβολήσει δύο φορές μέσα στην καμπίνα του ελικοπτέρου για να πιέσει τον πιλότο που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στην περιοχή.

Τότε, η αδίστακτη γυναίκα άνοιξε την πόρτα και κατάφερε να εξαφανιστεί με το πόδια, τρέχοντας. Ωστόσο, άφησε πίσω της μια ξανθιά περούκα και τον γεμιστήρα του όπλου που κρατούσε.

Ο πιλότος ενημέρωσε την αστυνομία και χθες το απόγευμα στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία αναγνώρισε την καταζητούμενη για τρομοκρατία από παλαιότερες φωτογραφίες της.

Επιπλέον, από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, προέκυψε ταυτοποίηση κάλυκα πυροβόλου όπλου που βρέθηκε μέσα στο ελικόπτερο με όπλο που χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας. Τότε, είχε τραυματιστεί σοβα��ά ένας αστυνομικός αλλά και ο ίδιος ο Νίκος Μαζιώτης.