​Από τις φυλακές Κορυδαλλού προσπάθησε να αποδράσει ο προφυλακισμένος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, Νίκο�� Μαζιώτης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της Κυριακής, η Πόλα Ρούπα επέβαινε σε ελικόπτερο με σκοπό να το κατευθύνει προς τις φυλακές Κορυδαλλού για να απελευθερώσει τον κρατούμενο σύντροφο και πατέρα του παιδιού της.

Το χρονικό του «αλά Παλαιοκώστα» σχέδιου της

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από πολυτελές ξενοδοχείο της Ερμιόνης ενώ το δρομολόγιο που είχε συνεννοηθεί η Πόλα Ρούπα, ήταν Ερμιόνη-Λιβανάτες Φθιώτιδας. Αφού λοιπόν η καταζητούμενη επιβιβάστηκε στο ελικόπτερο, ζήτησε από τον πιλότο να την πάει στην Αθήνα

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η Πόλα Ρόπα με την απειλή όπλου ζήτησε από τον πιλότο να πάνε στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Ο πιλότος, ο οποίος κατάλαβε ότι επρόκειτο να πάρει μέρος σε κάτι παράνομο, άλλαξε διαδρομή και έφτασαν κοντά στις Ερυθρές στη Θήβα.

Η Πόλα Ρούπα συνειδητοποίησε πως την έκανε κύκλους στον αέρα και τον απείλησε και πάλι.

Τότε ο πιλότος επινόησε ότι το ελικόπτερο έχει μηχανική βλάβη και το προσγείωσε στις Ερυθρές. Έτσι, η σύντροφος του Μαζιώτη έγινε καπνός.

Άντρες της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν στο σημείο μία περούκα και έναν γεμιστήρα, ενώ στην κατάθεσή του ο χειριστής φαίνεται πως αναγνώρισε στο πρόσωπο της γυναίκας την σύντροφο του γνωστού τρομοκράτη, που εδώ και χρόνια καταζητείται.

Να σημειωθεί ότι από τις φυλακές είχε καταφέρει να αποδράσει όχι μία αλλά δυο φορές με ελικόπτερο ο Βασίλης Παλαιοκώστας.