​Ένα απίστευτο και ταυτόχρονα εξοργιστικό περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Ρόδου, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ροδιακή». Εξωσχολικός επιτέθηκε και γρονθοκόπησε διευθυντή σχολικού συγκροτήματος, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί του έκαναν πέντε ράμματα στο πρόσωπο!

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν σύμφωνα με πληροφορίες ένας 18χρονος εξωσχολικός έφθασε έξω από σχολικό συγκρότημα και επιχείρησε να μπει μέσα σε αυτό.

Αμέσως οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί του ζήτησαν να φύγει αλλά ο ίδιος αρνήθηκε προκλητικά.

Τότε έσπευσε στο σημείο ο διευθυντής του σχολείου που του ζήτησε να απομακρυνθεί και τότε ο 18χρονος του επιτέθηκε αιφνιδιαστικά , με μπουνιά στο πρόσωπο, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο!

Αμέσως ο διευθυντής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου όπου οι γιατροί του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντάς του μάλιστα και πέντε ράμματα. Για το περιστατικό, ενημερώθηκε αμέσως η αστυνομία και η Εισαγγελία Ρόδου ενώ κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος του.

Το γεγονός προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Ρόδου αλλά και έντονο προβληματισμό στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία του νησιού, για το αν και κατά πόσο τα σχολεία και οι μαθητές φυλάσσονται και προφυλάσσονται τις ώρες που βρίσκονται εκεί.

Ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα

Μάλιστα, επειδή το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο αλλά αποτελεί συνέχεια και άλλων τέτοιων περιστατικών (βίας και προπηλακισμών σε βάρος των εκπαιδευτικών) ο προϊστάμενος δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, έστειλε σύμφωνα με πληροφορίες μετά την άθλια επίθεση σε βάρος του εκπαιδευτικού, επιστολή στην Εισαγγελέα Ρόδου, τον αστυνομικό διευθυντή και τον Δήμαρχο, ζητώντας να υπάρξουν ενέργειες, που δεν θα επιτρέψουν ποτέ ξανά να δημιουργηθεί τέτοιου είδους ένταση ��αι επεισόδια που θα μπορούσαν να έχουν απρόβλεπτη κατάληξη.

Σημειώνεται ότι τα περισσότερα από τα σχολικά συγκροτήματα του νησιού, λειτουργούν χωρίς την στοιχειώδη φύλαξη με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί που επιτελούν τα καθήκοντά τους στο πλαίσιο της εφημερίας να αναγκάζονται καθημερινά να εκτελούν και χρέη... αστυνομικού και να τσακώνονται με εξωσχολικούς που συγκεντρώνονται σχεδόν σε καθημερινή βάση έξω από τα σχολεία.

Ο προϊστάμενος εκπαίδευσης, ζητά την τακτική περιπολία αστυνομικών έξω από στα σχολεία τις ώρες που λειτουργούν αλλά και την παρέμβαση του Δήμου της Ρόδου, έτσι ώστε να αναζητηθεί φόρμουλα που θα επιτρέψει την τοποθέτηση σχολικών φυλάκων σε συγκροτήματα όπου παρατηρούνται τέτοιου είδους ζητήματα.