Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, το οποίο προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες υψηλότατου επιπέδου, διαγνωστικές και θεραπευτικές, τίμησε την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη και την κυρία Ευγενία Θεοχάρη για τη δράση και το έργο τους.

«Να τιμήσουμε δύο εριτίμους κυρίες, την κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη, γνωστή διεθνώς για το τεράστιο ανθρωπιστ��κό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της, που αμφιβάλλουμε εάν υπάρχει παρόμοια περίπτωσις στην Ευρώπη, και την κυρία Ευγενία Θεοχάρη για το φιλανθρωπικό έργο της», τόνισε ο Γρηγόρης Σκαλκέας πρόεδρος ΙΙΒΕΑΑ.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε τις διακρίσεις στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προς τιμήν των Φίλων του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών.

«Αισθάνομαι πραγματικά συγκινημένη και πολύ ταπεινή καθώς θεωρώ πως το βραβείο αυτό ανήκει στα παιδιά με καρκίνο, για το μήνυμα ελπίδας που στέλνουν, αλλά και σε όσους αγωνίστηκαν στο πλευρό μας για να τα σώσουν. Τους το αφιερώνω», τόνισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

«Ευχαριστώ τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την τιμή που μου έκανε, να μου δώσει εκείνος τη διάκριση», είπε η Ευγενία Θεοχάρη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σημαντικές προσωπικότητες από τον Ακαδημαϊκό, Επιστημονικό και επιχειρηματικό χώρο, πολιτικοί και εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων.