Όπισθεν ολοταχώς κάνει η κυβέρνηση στο θέμα της μετακίνησης του υποστράτηγου Μανώλη Σφακιανάκη, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον κλάδο ανθρώπινου δυναμικού του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση ανακαλείται και ο κ. Σφακιανάκης θα παραμείνει στην υπηρεσία που έστησε ο ίδιος και διεύθυνε -κατά γενική ομολογία- με ιδιαίτερη επιτυχία.

Υπενθυμίζεται ότι η ο κ. Σφακιανάκης έχει υποβάλει στο Αρχηγείο της Αστυνομίας προσφυγή κατά της μετακίνησής του, με την οποία ζητά την ακύρωσή της.

Την ίδια ώρα, ενδεικτικό της καθολικής αποδοχής στον πολιτικό κόσμο που χαίρει ο υποστράτηγος που έστησε τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είναι και η κοινή ερώτηση που κατέθεσαν προς το πρωθυπουργό για το θέμα η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Στην ερώτηση με τίτλο «Καρατόμηση Σφακιανάκη – Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταστρέφει ότι λειτουργεί», την οποία υπογράφουν οι βουλευτές Λευτέρης Αυγενάκης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Αμυράς, καταγγέλλεται πως η κυβέρνηση «για να ικανοποιήσει τις κομματικές της ορέξεις και να πραγματώσει τις ιδεοληπτικές απόψεις τιμωρεί την σκληρή δουλειά, την επιτυχία και την αξιοκρατία και θυσιάζει την ασφάλεια των πολιτών».

Οι τρεις βουλευτές, μάλιστα, καλούν τον πρωθυπουργό να προβεί σε άμεση ανάκληση της απόφασης για μετακίνηση του κ. Σφακιανάκη ώστε «να συνεχίσει να ανταποκρίνεται με επιτυχία στο απαιτητικό της έργο».