​Ονόματα εν ενεργεία και πρώην πολιτικών, ηθοποιών, τραγουδιστών, ακόμα και ιερέων περιλαμβάνονται στην περίφημη λίστα Μπόργιανς με λογαριασμούς στην ελβετική UBS. Στον εισαγγελέα εκλήθη για διευκρινίσεις και η Έλλη Στάη, η οποία σημειώνει πως τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ είναι νόμιμα και φορολογημένα.

Συγκεκριμένα, δέκα εν ενεργεία και πρώην πολιτικοί φέρονται να περιλαμβάνονται στη λεγόμενη λίστα.

Οι εισαγγελείς ελέγχουν αν τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς τους δικαιολογούνται από τις φορολογικές δηλώσεις τους. Παράλληλα εντοπίστηκε η μεγαλύτερη κατάθεση στη λίστα που αγγίζει τα 200 εκατομμύρια ευρώ και ανήκει σε πολύ γνωστό επιχειρηματία του τραπεζικού κλάδου. Οι εισαγγελείς έχουν εντοπίσει ακόμα ένα ζευγάρι ανεπάγγελτων με καταθέσεις 25 εκατ. ευρώ.

Η γνωστή δημοσιογράφος Έλλη Στάη που διατηρεί κατάθεση ύψους περίπου 2,3 εκατ. ευρώ στη συγκεκριμένη τράπεζα υπέβαλε αναλυτικό υπόμνημα στους εισαγγελείς, οι οποίοι την κάλεσαν χθες για διευκρινήσεις.

Υπέβαλε επίσης και όλες τις φορολογικές της δηλώσεις τα τελευταία 12 χρόνια, υποστηρίζοντας ότι όλα τα χρήματα είναι δηλωμένα και έχουν φορολογηθεί. Παράλληλα δίνει απάντηση σε δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για φοροδιαφυγή μέσω του προσωπικού της site:

«Σε σχέση με συκοφαντικά δημοσιεύματα, στημένα πάνω σε ψεύδη και με στόχο την πρόκληση εντυπώσεων σε βάρος της τιμής και της υπόληψής μου, δηλώνω τα ακόλουθα για την αποκατάσταση της αλήθειας και για να ξεσκεπαστούν οι αθλιότητες των συκοφαντών και όσων τις αναπαράγουν: Οι καταθέσεις μου και γενικά όλη η περιουσιακή μου κατάσταση είναι νόμιμες, διαφανείς και πλήρως φορολογημένες».

Η δημοσιογράφος έδωσε στη δημοσιότητα και το υπόμνημά της μέσω του οποίου δίνει αναλυτικές πληροφορίες στους εισαγγελείς για τα εμβάσματα στην UBS που, όπως αναφέρει έγιναν όλα μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και για την προέλευση των χρημάτων από μισθούς, αποταμιεύσεις, αποζημίωση από τηλεοπτικό σταθμό ύψους σχεδόν ενός εκατ. ευρώ που δόθηκε με δικαστική απόφαση και πωλήσεις ακινήτων.

Στον κατάλογο με τους άνω των 10.000 τραπεζικούς λογαριασμούς που παρέδωσε στη χώρα μας ο υπουργός οικονομικών του γερμανικού κρατιδίου της Ρηνανίας-Βεστφαλίας οι εισαγγελείς έχουν εντοπίσει ήδη δυο ηθοποιούς με λογαριασμούς άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ, ιερέα με καταθέσεις 500.0000 ευρώ, πλαστικούς χειρουργούς με μεγάλα ποσά, γιατρούς και δικηγόρους.

Ήδη έχουν σταλεί οι πρώτες κλήσεις προκειμένου οι καταθέτες να προσέλθουν και να απαντήσουν αν τα ποσά είναι δηλωμένα και έχουν φορολογηθεί.