Ανυποχώρητοι στη στάση τους οι αγρότες, εμφανίζονται αρκετά οργισμένοι, μετά από περίπου 30 μέρες κινητοποιήσεων, καθώς σήμερα σε διαφορετικές περιοχές της χώρας επιτέθηκαν σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και αποδοκίμασαν στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Μεσολόγγι: Ξήλωσαν πινακίδα του ΣΥΡΙΖΑ
Εξαγριωμένοι οι αγρότες από το μπλόκο του Κεφαλόβρυσου ξηλώνουν την πινακίδα του ΣΥΡΙΖΑ από τα γραφεία του κόμματος στην πλατεία του Μεσολογγίου. Μάλιστα, επιστράτευσαν και φορτηγό για να ανέβουν στον πρώτο όροφο και πήδηξαν στο μπαλκόνι, αφού δεν τους άνοιγαν για να μπουν στα γραφεία. Στη συνέχεια, οι αγρότες έριξαν ελιές και πορτοκάλια στην είσοδο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ.
mesologi.17.2.3.jpg

mesologi.17.2.4.jpg

mesologi.17.2.5.jpg
(φωτο από aixminews, onairnews)
Πέλλα: Αποδοκίμασαν συνεργάτη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σηφάκη

Αγρότες από το μπλόκο Αψάλου επιτέθηκαν λεκτικά σε συνεργάτη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πέλλα, Γιάννη Σηφάκη. Στο γραφείο του μάλιστα πριν από δυο εβδομάδες οι αγρότες είχαν ρίξει αυγά και κοπριά. Χθες το βράδυ τα έβαλαν με το συνεργάτη του.

Μαντούδι: Έδιωξαν κακήν κακώς από συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, τον βουλευτή Γιάννη Ακριώτη

Στο Μαντούδι τα έψαλαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ακριώτη που τον έδιωξαν κακήν κακώς από συνέλευση του κυβερνώντος κόμματος. Η τοπική μάλιστα του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το περιστατικό υποστηρίζοντας ότι για την λεκτική επίθεση ευθύνονται και στελέχη του ΚΚΕ .

Προμαχώνας: Διπλό μπλόκο στα σύνορα με τη Βουλγαρία
Στον Προμαχώνα το τελωνείο δεν είναι κλειστό μόνο από τους Έλληνες αγρότες αλλά και από τους Βούλγαρους οδηγούς, δίνοντας έτσι την δική τους απάντηση στον αποκλεισμό. Το θέμα έχει γίνει πρώτη είδηση στα βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης που δείχνουν τις ουρές των φορτηγών. Σήμερα, οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν την κυκλοφορία σε όλους τους κύριους μεθοριακούς σταθμούς μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να ανοίξουν το δρόμο οι Έλληνες αγρότες.
Καβάλα: Απέκλεισαν το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας
Στην Καβάλα, οι αγρότες προχώρησαν σε αποκλεισμό του διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας, όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες της εφορίας, όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα στο star.gr. Με τα τρακτέρ τους, αλλά και δεμάτια από άχυρα απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου.
Καταλήψεις σε εφορίες
Κατάληψη έκαναν οι αγρότες στην ΔΟΥ Πύργου, αλλά και στην Α' ΔΟΥ Λάρισας στην Φιλιππούπολη και στη ΔΟΥ Τρικάλων για δύο ώρες.
Στα Νέα Μουδανιά, οι αγρότες απέκλεισαν τις εισόδους δύο υποκαταστημάτων τραπεζών σήμερα το πρωί.
Μπράλος: Ένταση μεταξύ αγροτών και οδηγών φορτηγών
Όπως σας ενημερώσαμε χθες στο star.gr, στο μπλόκο του Μπράλου λίγο έλειψε χθες να έρθουν στα χέρια, αγρότες που είχαν κλείσει την εθνική οδό με οδηγούς φορτηγών που είχαν χάσει την υπομονή τους. Τελικά ο δρόμος άνοιξε λίγο πριν τις 11 το βράδυ.
Την ίδια στιγμή το ρήγμα στους αγρότες παραμένει, καθώς κάποιοι συμφωνούν για διάλογο με τον Αλέξη Τσίπρα και άλλοι όχι. Οι αγρότες έχουν χωριστεί σε τρία στρατόπεδα. Το ένα είναι αυτό της Νίκαιας που ελέγχει 68 μπλόκα και λέει όχι στο διάλογο αν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό. Ναι στο διάλογο λένε τα Τέμπη και τα μπλόκα των Κερδυλλίων και του Μπράλου… με διαφορετικά όμως αιτήματα.