​Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και του Νέστου έκλεισαν την Τετάρτη το πρωί το διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, όπου στεγάζονται και οι υπηρεσίες της ΔΟΥ.

77PV76U7.jpg
Με τρακτέρ, αλλά και δεμάτια από άχυρα απέκλεισαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου, δηλώνοντας ότι θα παραμείνουν εκεί μέχρι τις πέντε το απόγευμα.

U65YGI5N.jpg
Πρόθεση των αγροτών, όπως δήλωσαν οι ίδιοι, είναι να κρατήσουν αποκλεισμένο το διοικητήριο επ' αόριστο, ωστόσο σημείωσαν ότι στη συνέλευση που θα πραγματοποιούν κάθε απόγευμα στο μπλόκο της Χρυσούπολης, θα αποφασίζουν για το αν θα συνεχίσουν τον αποκλεισμό του κτιρίου.

Ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ, Σωτήρης Παπαδόπουλος, τόνισε σε δηλώσεις του στην είσοδο του Διοικητηρίου ότι οι παραγωγοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις, καθώς η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης παραμένει.

«Το μήνυμα», πρόσθεσε, «είναι ξεκάθαρο και πρέπει να πάει στην κυβέρνηση. Δεν θα προσέλθουμε σε κανένα διάλογο αν δεν υπάρξει δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού πάνω στα αιτήματά μας που είναι απόσυρση φορολογικού - ασφαλιστικού ή δημόσια δέσμευση στα αιτήματα που έχουμε στείλει. Καλούμε τους συναδέλφους μας να μη μετέχουν σε κανένα διάλογο αν δεν διασφαλιστούν τα παραπάνω. Ξεκάθαρες κουβέντες από την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Μετά από τριάντα ημέρες συνεχίζουμε ακόμη πιο δυναμικά. Το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και η εφορία θα παραμείνουν αποκλεισμένα, όπως και τα τελωνεία της περιφέρειας μας, ενώ οι αποκλεισμοί των παράδρομων θα γίνονται από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τις δώδεκα το βράδυ. Το πόσο θα συνεχίσουμε την κινητοποίησή μας στο διοικητήριο θα εξαρτηθεί από τις εξελίξεις».