Έτοιμο είναι το στρατόπεδο στο Σχιστό που θα λειτουργήσει ως χώρος προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών.

Το STAR και ο Βαγγέλης Γκούμας έκαναν αυτοψία στις εγκαταστάσεις, που βρίσκονται στο στρατόπεδο «Στεφανάκη» με τη βοήθεια του συνταγματάρχη Μιχάλη Κλούβα.
Στο ρεπορτάζ βλέπετε, τα κυριότερα σημεία από τα οποία θα περνούν όλοι οι μετανάστες αμέσως μετά την είσοδο τους στα κέντρα και την καταγραφή τους.
Οι μετανάστες πριν μπουν στις σκηνές θα εφοδιάζονται από την αποθήκη κλινοσκεπάσματα. Στη συνέχεια θα οδηγούνται σε κοιτώνες για την παραμονή τους.
Το υπόστεγο που βλέπετε θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως χώρος προσευχής. Υπάρχουν ακόμη σε ξεχωριστό σημείο του στρατοπέδου σκηνές όπου θα παραμένουν τα ασυνόδευτα παιδιά που θα παρακολουθούνται από παιδοψυχολόγους, ενώ υπάρχει και ειδική πρόβλεψη για όσους παραμένουν λίγες ώρες.
Έτοιμα προς λειτουργία είναι τα 4 από τα 5 hot spot στα νησιά Χίο, Λέσβο, Λέρο, Σάμο, ενώ η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι θα είναι έτοιμο και της Κω αλλά και το κέντρο στα Διαβατά .
Στο hot spot της Χίου, έφτασαν σήμερα οι πρώτοι μετανάστες, οι οποίοι ταυτοποιήθηκαν φορώντας ειδικά βραχιολάκια που καταγράφονται και ελέγχονται σε βάση δεδομένων στην ΕΕ.
Όσον αφορά στις αντιδρασεις κάτοικων στην δημιουργία hot spot, ο Υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το Υπουργείο Παιδείας και οι εκπαιδευτικοί της χώρας δεν θα επιτρέψουν καμία ενέργεια που χρησιμοποιεί τους μαθητές ως όργανα ρητορικής του μίσους και του διχασμού».
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφτασαν οι πρώτοι 70 πρόσφυγες στο hot spot της Χίου- Τους φόρεσαν βραχιολάκια- ΒΙΝΤΕΟ
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ: Φωτογραφίες από τα hot spot- To ΠΡΙΝ και το ΜΕΤΑ