​Ανυποχώρητοι είναι οι αγρότες που συνεχίζουν τους αποκλεισμούς εθνικών οδών αλλά και παρακαμπτήριων δρόμων φτάνοντας στα άκρα την κόντρα με την κυβέρνηση.

Σε αποκλεισμό της παλαι��ς Ε.Ο. Λάρισας-Βόλου στο ύψος του Κιλελέρ προχώρησαν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης και για τρείς ώρες οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας οι οποίοι συνεχίζουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους αναμένοντας θετική ανταπόκριση σε πέντε συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν θέσει προς ικανοποίηση.

Την Τετάρτη το πρωί ο προγραμματισμός προβλέπει παραστάσεις διαμαρτυρίας αγροτών σε Εφορείες των Θεσσαλικών πόλεων.

Στο μεταξύ τα Τέμπη εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ’ αόριστον με τους αγρότες να περιμένουν την επιστροφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Ελλάδα προκειμένου να υπάρξει συνάντηση μαζί του κατά πάσα πιθανότητα την Παρασκευή.

Ωστόσο, αντιτίθενται στην προοπτική η συνάντηση να γίνει με εκπροσώπων όλων των μπλόκων. Αυτό που επιθυμούν είναι στην συνάντηση που θα κάνουν οι ίδιοι με τον Πρωθυπουργό να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των 33 μπλόκων που έχουν υπογράψει το κοινό πλαίσιο αιτημάτων το οποίο συνέταξαν τα μπλόκα Τεμπών και Μικροθηβών και έχουν γνωστοποιηθεί στην Κυβέρνηση και τους αρχηγούς των λοιπών κομμάτων από την προηγούμενη Τετάρτη.

Από την Τετάρτη μάλιστα, υπάρχει η κατεύθυνση και τα μπλόκα που στήνονται στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού και αφορούν σε εναλλακτικές διαδρομές μετακίνησης (Γερακάρι, Μελούνα, Μεγάλο Ελευθεροχώρι) να αυξήσουν σημαντικά τις ώρες αποκλεισμού ημερησίως ώστε να σφίξει ακόμη περισσότερο ο κλοιός πίεσης προς την Κυβέρνηση.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και με αποκλεισμούς εφοριών στην Θεσσαλία

Την Τετάρτη έχουν προγραμματιστεί αποκλεισμοί όλων των εφοριών της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μπούτας, ο οποίος είναι μέλος της συντονιστικής επιτροπής μπλόκου της Νίκαιας, μίλησε στο κεντρικό δελτίο του STAR και την Μάρα Ζαχαρέα:

«Συνεχίζεται ο αγώνας, μέχρι η κυβέρνηση να απαντήσει στα αιτήματά μας. Αν μας καλέσει ο κ. Τσίπρας σε διάλογο για το αφορολόγητο βεβαίως και θα πάμε».

Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στον Ισθμό της Κο��ίνθου

Επ' αόριστον έχουν κλείσει οι αγρότες την εθνική οδό Κορίνθου - Αθήνας, τόσο στην νέα όσο και στην παλαιά εθνική οδό, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το Καλα��άκι και να δημιουργούνται κατά διαστήματα μεγάλες ουρές αυτοκινήτων και ταλαιπωρία στους διερχόμενους οδηγούς.

Αργά τη Δευτέρα, τροχαίο ατύχημα που είχε σημειωθεί στην Αχαΐα, προκάλεσε τεράστιες ουρές στον Ισθμό και προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση οι αγρότες άνοιξαν για λίγη ώρα την παλαιά εθνική οδό και στη συνέχεια την έκλεισαν εκ νέου.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου οι αγρότες θα κλείσουν το δρόμο στα διόδια Νεστάνης από τις 6.00 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα, ενώ και οι Λάκωνες αγρότες θα κλείσουν από τις 6.00 έως τις 7.00 το απόγευμα την γέφυρα του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης.

Εν τω μεταξύ με πρωτοβουλία των αγροτών της Αρκαδίας, τo Συντονιστικό Όργανο στο οποίο συμμετέχουν ο Ιατρικός σύλλογος, ο Οδοντιατρικός σύλλογος, ο Φαρμακευτικός σύλλογος, ο Δικηγορικός σύλλογος, το ΤΕΕ Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας και το Οικονομικό Επιμελητήριο, αποφάσισαν στα πλαίσια των αγωνιστικών κινητοποιήσεών τους ενάντια στο προσχέδιο του ασφαλιστικού, να συμμετάσχουν σε εθελοντική αιμοδοσία, μεθαύριο Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.

Η αιμοδοσία οργανώνεται με την φροντίδα του συλλόγου «'Αξιον Εστί», για παιδιά με νεοπλασματικές παθήσεις και θα διεξαχθεί από κινητή μονάδα του γενικού νοσοκομείου Αθηνών «Γ. ΓΕΝΗΜΑΤΑΣ», στο Πνευματικό Κέντρο του ναού της Μεταμορφώσεως στην Τρίπολη, από τις 10:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Βαθαίνει το "ρήγμα" στο μέτωπο των αγροτών- Στη Βοιωτία ξεφούσκωσαν τα λάστιχα των τρακτέρ

Στη ΜΕΣΗ η Ελλάδα- Οι αγρότες έκλεισαν την εθνική οδό Λαμίας-Αθηνών στον κόμβο του Μπράλου

Ρόδος: Τα τρακτέρ έφτασαν… ΕΦΟΡΙΑ! Οι αγρότες περικύκλωσαν το κτίριο

Οι αγρότες στα μπλόκα των Τρικάλων κάνουν ΖΩΑΡΑ: Μαγείρεψαν και έφαγαν ΠΡΟΒΑΤΙΝΑ